Voor déze dingen kun je de melkopschuimer ook gebruiken
Als je regelmatig cappuccino drinkt, ben je waarschijnlijk wel in het bezit van een melkopschuimer. Daar kun je natuurlijk opgeklopte melk mee maken, maar wist je dat je dit handige apparaatje nog voor veel meer dingen kunt gebruiken? We vertellen je wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken.
De ene melkopschuimer is de andere niet. Er zijn handmatige, elektrische en automatische varianten, maar misschien heb je wel een stoompijpje, dat vaak bij de wat luxere koffiemachines inbegrepen is. Die laatste is iets lastiger in het gebruik dan de andere soorten melkopschuimers en wordt voor deze bereidingen niet aanbevolen.
Luchtige eieren bereiden met een melkopschuimer
Heb je zin in luchtige eieren? Dan kun je het beste een elektrische melkopschuimer gebruiken. Zo maak je het: kluts de eieren in een kom en mix ze ongeveer anderhalve minuut met de melkopschuimer. Op die manier krijg je een flinke zachtgele schuimlaag. Als het mengsel klaar is, kun je het als omelet of roerei in een pan bakken.
Schuim voor op de soep
Misschien heb je weleens schuim bij een kopje soep gehad. Dat maakt de soep luchtig en de schuimlaag ziet er ook nog eens leuk uit. Je kunt dit heel gemakkelijk zelf maken. Daarvoor heb je melk, knoflookpoeder en zwarte peper nodig. Op het einde kun je er nog wat nootmuskaat overheen strooien. Deze schuimvariant kan lekker zijn bij bijvoorbeeld mosterdsoep.
Warme chocolademelk maken
Chocolademelk kun je natuurlijk in een pannetje boven het vuur verwarmen, maar je kunt dit ook doen met een melkopschuimer. Hierbij kun je zowel kant-en-klare chocolademelk gebruiken als de variant met poeder. Bij die laatste variant giet je wat melk in de kan en strooit er daarna wat poeder overheen. De verhoudingen staan op de verpakking van het poeder, maar over het algemeen kun je één tot anderhalve theeleper chocolademelkpoeder toevoegen aan 120 milliliter melk. Voor warme chocolademelk kun je alle soorten melkopschuimers gebruiken voor een schuimig resultaat.
Bier een nieuwe schuimlaag geven
Zonder schuim geen bier: velen geven de voorkeur aan een versgetapt biertje met een mooie dikke schuimlaag. Als je ervoor wilt zorgen dat een biertje weer een schuimlaag heeft, kun je een melkopschuimer gebruiken. Je kunt hiervoor het beste de handmatige variant of de elektrische gebruiken. Een automatische melkopschuimer kan ook. Het is dan wel belangrijk dat het een exemplaar is dat koud kan opschuimen, want van warm bier wordt niemand gelukkig.
Bron | MAX Vandaag, Libelle Lekker