Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Volle maan in Stier tijdens Halloween: wat betekent dit voor jou?

volle-maan-stier.jpg

Er staat op 31 oktober een wel héél bijzondere volle maan op de planning. Het is namelijk de tweede volle maan van oktober, een fenomeen dat ook wel ‘blauwe maan’ wordt genoemd. Wat gaat deze volle maan in Stier voor jou betekenen?

Want geloof ons: deze ga je voelen.

Betekenis jachtmaan

Niet alleen is de volle maan van 31 oktober een blauwe maan, het is ook nog eens een jachtmaan. Deze naam verwijst terug naar de tijd van de jagers: als de jachtmaan aan de hemel verscheen, dan wist men: tijd om te jagen! De winter kwam er namelijk aan en dan moest er genoeg voedselvoorraad zijn voordat alle dieren in winterslaap gingen. Bovendien waren dieren in het licht van de volle maan makkelijker te zien. Nog steeds staat de jachtmaan voor transformatie en voorbereiding op de winter.

Volle maan in Stier

Maar het teken waarin de maan zal verschijnen, heeft óók invloed op het effect dat hij op ons zal hebben. De volle maan van 31 oktober staat namelijk in Stier, een nogal koppig en stug sterrenbeeld. Van onbekende situaties en overhaaste beslissingen wil Stier niets weten. Veiligheid, zekerheid en vastigheid zijn woorden waar dit teken zich graag aan vastklampt. Dit staat dus recht tegenover het idee van transformatie dat de jachtmaan symboliseert: hierdoor kun je binnenin nogal wat conflict ervaren.

Zon in Schorpioen

Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, staat de zon op dit moment in Schorpioen, het tegengestelde teken van Stier. De Schorpioen is gevoelig en intens, maar vindt het lastig om deze gevoelens te uiten. Dit resulteert vaak in vluchtgedrag of afstotend gedrag. Hierdoor komen Schorpioenen vaak oppervlakkig of onaardig over, terwijl dit een vorm van zelfbescherming is. Combineer dat met de koppigheid van Stier in volle maan, en je snapt: het wordt een pittige tijd.

Effect van de volle maan op 31 oktober

Hoe zich dat dan uit? Je zult deze periode weinig zin hebben in verandering en je zeer inflexibel opstellen. Je wilt dat de dingen precies zo gaan zoals je in je hoofd hebt, en accepteert weinig kritiek of feedback. Belangrijk is dat je jezelf de tijd en ruimte geeft om je terug te trekken als dat nodig is. Je kunt namelijk last krijgen van ongewenste, sterke emoties. Probeer je hier niet voor af te sluiten, maar ze juist te ervaren. Deze volle maan is er een van transformatie, dus pak dit met beide handen aan en kom uit je comfortzone.

Lees ook:
Heeft de volle maan echt invloed op hoe je je voelt? Dít zegt de wetenschap erover

Effect per sterrenbeeld

Maar ook je eigen sterrenbeeld wordt nog in de mix gegooid, want die beïnvloedt ook hoe je reageert op al deze verwarrende invloeden vanuit het universum.

 • Ram: jij gaat vooral effect zin op het gebied van geld, en dan met name hoe je het verdient en uitgeeft. Hou een oogje op je financiën.
 • Stier: je weet rond de volle maan niet zo goed hoe je je moet opstellen naar de buitenwereld, en doet je daarom misschien anders voor dan je bent. Pas daarvoor op, want deze periode kan juist een geweldig magische tijd voor je zijn.
 • Tweelingen: deze periode heb jij vooral behoefte aan alleen zijn, en dat is helemaal goed. Houd je rustig en geniet van de stilte. Maar gebruik deze tijd ook nuttig met wat praktische zaken, zoals klusjes afmaken of schoonmaken.
 • Kreeft: er is een grote kans dat jij deze volle maan door een vriend verrast wordt, en dat hoeft niet op een positieve manier. Wat er ook aan je onthuld wordt, blijf rustig en probeer goed te luisteren naar wat ze te zeggen hebben.
 • Leeuw: deze volle maan komt jouw carrière in een spotlight te staan. Misschien krijg je nieuws te horen dat je niet had verwacht. Hopelijk kun je van deze informatie leren en het in je voordeel gebruiken.
 • Maagd: deze periode verlang jij enorm naar reizen. Helaas wordt dat nu lastig, maar dit is hoe dan ook een goede periode om nieuwe dingen te ontdekken. Ga op reis in eigen land of misschien via een mooie documentaire.
 • Weegschaal: ook dit sterrenbeeld krijgt te maken met geldkwesties rondom deze volle maan. Misschien hoor je terug van iemand waaraan of waarvan jij geld hebt geleend, of ligt er een bonus op de loer. Hoe dan ook: probeer dankbaar te zijn.
 • Schorpioen: er is een kans dat je een lastige beslissing op relatiegebied moet maken. Vertrouw hierbij op je intuïtie, die alleen maar versterkt zal worden door de volle maan.
 • Boogschutter: jij hebt de laatste tijd veel te hard gewerkt en weinig leuke dingen gedaan. Dat is voor niemand goed. Gebruik deze periode om de balans terug te vinden en ook iets te ontspannen.
 • Steenbok: deze volle maan draait bij jou om romantiek, plezier en creativiteit. Maak er gebruik van en geef jezelf de vrijheid om lekker los te gaan, zonder schuldgevoel.
 • Waterman: jouw doel is om de balans tussen je carrière en geliefden te vinden. Deze volle maan zou je weleens tot heldere inzichten kunnen komen. Maar pas op: misschien staat je thuis ook een verrassing te wachten.
 • Vissen: tijdens deze volle maan staat goede communicatie voor jou centraal. Probeer duidelijk en eerlijk te zijn wanneer je met anderen praat en zorg ook dat je goed luistert en nadenkt voordat je reageert.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan, Stylecaster.com
Beeld | Getty Images

Ook interessant