Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít kan de volle maan in Steenbok voor jou betekenen

volle-maan-in-steenbok.jpg

Geloof jij een beetje in de invloed van de maan op je leven? Dan staat je een mooie tijd te wachten, dankzij de volle maan in Steenbok – mits je weet hoe jij er de vruchten van plukt.

Met de volgende adviezen van astrologen kun ook jij proberen het beste uit de volle maan in Steenbok te halen.

Stap voor stap, zoals de Steenbok

De volle maan van 24 juni staat volgens astrologen in het teken van Steenbok. Dit sterrenbeeld brengt een hoop positiefs voor langetermijndoelen met zich mee. Een Steenbok is namelijk volhardend; de aanhouder wint. De volle maan in Steenbok kan je de energie geven om met een systematische aanpak voorzichtige stappen te nemen op een hobbelige weg. Als je je meteen al focust op de top van de berg, raak je misschien ontmoedigd. Maar als je het stap voor stap doet, ben je voor je het weet al halverwege.

Nooit te laat om opnieuw te beginnen

De volle maan in Steenbok belooft volgens astrologen heel verhelderend te zijn voor je leven. Door je nu te focussen op de vooruitgang van jouw doelen, krijg je een helderder beeld van waar je de kantjes er vanaf hebt gelopen. Heb je ergens misschien een belangrijke stap overgeslagen? Als je bent afgeleid van een belangrijk doel, is dit het moment om weer back on track te komen. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen, is de belangrijkste boodschap van deze volle maan in Steenbok volgens astrologen. Maar hoe?

Ga terug naar de tekentafel

Het is ten eerste belangrijk om je doelen te (her)stellen. Wat heb je de afgelopen tijd bereikt? Ben je daar blij mee? Wat zou je anders willen? En wat is daar voor nodig? Deze volle maan geeft je de energie om weer terug naar de tekentafel te gaan. Pas de schetsen van je doelen aan, of gum ze volledig uit en begin opnieuw.

Lees ook:
Wees gewaarschuwd: déze 3 sterrenbeelden roddelen het vaakst

Zorg voor structuur

Belangrijk bij die doelen en zeker bij opnieuw beginnen, zijn tijd en structuur. Hoe deel jij je tijd in? Pak je agenda erbij en kijk daar eens kritisch naar. Misschien heb jij onbewust veel stress doordat je te weinig plant en structuur in je dagelijkse leven hebt. Zonder een goede structuur kan er op de lange termijn geen vrijheid en echte ontspanning zijn. En laat Steenbok nou dé koning zijn als het op een systematische aanpak aankomt.

Pluk dus je vruchten van die energie die de maan in dat sterrenbeeld 24 juni uitzendt. Maar plan jezelf ook niet helemaal dicht. Je wilt natuurlijk ook wat ruimte voor spontaniteit overlaten. Probeer een mooie middenweg te vinden: daar komen de beste resultaten uit. Extra belangrijk ook nu onze sociale contacten weer meer en meer zullen worden door alle versoepelingen.

Laat je weerstand je leiden

De Steenbok is koppig. Als iets niet goed voelt, zal ‘ie het ook niet snel doen. Maar het is goed om eens na te gaan waaróm iets jou weerhoudt. Want misschien weerhoudt dit jou ook om je doelen te bereiken. Soms worden we onze eigen grootste vijand en verandert koppigheid in zelfsabotage. En dat is zonde!

Dus stel jezelf de vraag: waar bescherm ik mezelf tegen door iets níet te doen? En hoe kan ik mezelf veilig voelen bij iets wat juist goed is voor mijn doel?

Vergeef jezelf tijdens de volle maan in Steenbok

Baal je van je niet behaalde doelen? Vergeef jezelf, moedigt de volle maan in Steenbok je aan. Wees niet te streng. Zoals we hierboven al omschreven: begin opnieuw vanaf waar je bent gebleven, of ga twee stappen terug als dat nodig is. En volg dat advies gewoon nog een keer op als het tegenzit. Ook als er geen volle maan in Steenbok is, al kan die je dus wel de broodnodige energie én wijsheid daarvoor geven. Succes!

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty Images

Ook interessant