Volle maan in juli: dit kun je ervan merken Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Volle maan in juli: dit kun je ervan merken

Gemiddeld komt de volle maan eens per maand voor. In juli staat de volle maan op de 13e aan de hemel, en gaat het zelfs om een supermaan. Wat kun je daarvan merken?

De zon en de maan staan deze maand lijnrecht tegenover elkaar.

Volle maan van juli in Steenbok

Op woensdag 13 juli staat er weer een volle maan aan de hemel. Die maan staat in het teken van Steenbok, terwijl de zon er kaarsrecht tegenover staat in het teken Kreeft. Dat levert behoorlijk wat contrasten op, die ervoor kunnen zorgen dat je stress en negatieve emoties ervaart rondom de volle maan. Steenbok is namelijk een serieus teken, wat ervoor zorgt dat de behoefte om nuttige dingen te doen deze maand extra hoog is. De focus ligt dus op serieuze zaken, zoals je carrière, of dat nou goed voor je is of niet. De supermaan in Steenbok zorgt ervoor dat de drang naar nuttige zaken sterker is dan de behoefte aan selfcare.

Tegelijkertijd staat de zon in het teken van Kreeft -een teken dat zich graag omringt door geliefden, en zich veel aantrekt van mensen om zich heen. En dat botst. Het contrast tussen hard werken voor je carrière, maar tegelijkertijd goedkeuring van je naasten opzoeken, kan veel spanning opleveren. Probeer het beste uit beide tekens te combineren, en trek je terug wanneer dat nodig is.

Supermaan

De volle maan van juli is niet zomaar een maan: het gaat namelijk om een supermaan, die we vorige maand ook al zagen. Een supermaan staat dichter bij de aarde en is bovendien helderder te zien dan een normale maan. Hoewel de omvang even groot blijft, lijkt de supermaan hierdoor groter. Volgens astrologen heeft dat niet alleen gevolgen voor het oog, maar ook voor ons gevoel. De effecten die we door de volle maan voelen, blijven namelijk langer aanhouden. Waar we bij een normale, volle maan twee dagen van tevoren en erna effecten kunnen voelen, duurt deze periode bij een supermaan maar liefst een week van tevoren en erna.

Bron | Happinez

Leonie CollombonGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden