Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is de beste volgorde voor het aanbrengen van jouw huidverzorgingsproducten

beautyproducten.jpg

Van serums, reinigers en toners tot crèmes en zonnebrandbescherming: er zijn vandaag de dag zoveel verschillende beautyproducten dat het best lastig kan zijn om alles in de juiste volgorde te gebruiken. Want waar begin je nu eigenlijk mee? En breng je zonnebrandbescherming vóór of na je dagcrème aan?

Wij leggen het je in dit artikel uit.

Zó breng je jouw beautyproducten het best aan

Voor het aanbrengen van huidverzorgingsproducten kun je het beste deze algemene regel aanhouden: je begint met het ‘dunste’ product en je eindigt met het product met de dikste substantie. In de ochtend komt dat eigenlijk op deze volgorde neer:

Reiniger

Begin elke dag met een reinigingsmiddel om de restanten van de huidverzorgingsproducten of overtollige oliën van je huid te verwijderen. Ga voor een reiniger die niet te agressief is en je huid een zacht gevoel geeft.

Toner

Na het reinigen kun je het beste een toner op waterbasis gebruiken om de PH-niveaus van je huid weer in evenwicht te brengen en je huid voor te bereiden op een serum en een vochtinbrengende creme.

Oogcrème

Gebruik je een oogcrème? Dan kun je deze het beste na de toner aanbrengen.

Serum

Na je oogcreme is het tijd voor een serum. Serums zijn ontworpen om de diepere huidlagen van je huid te voeden. Ze kunnen ook heel effectief zijn om je huidverzorgingsroutine aan te passen aan jouw specifieke huidbehoeften.

Dagcrème

Nadat je je serum hebt aangebracht en het goed is geabsorbeerd, is het tijd om je dagcrème aan te brengen. Als je een dagcrème hebt met SPF hoef je de volgende stap niet te volgen.

Zonnebrandproduct

Na je crème is het tijd voor een zonnebrandproduct om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Gebruik áltijd een zonnebrandproduct met een SPF van minimaal 30.

Avondroutine

In de avond ga je eigenlijk precies hetzelfde te werk. Je begint namelijk weer met een reiniger, daarna gebruik je een toner, oogcrème, serum en vervolgens eindig je weer met een crème.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marieclaire
Beeld | Getty Images

Margriet 17 ligt in de winkels! Een zomers nummer vol liefdesverhalen, verzamelwoede én puzzels om thuis te doen. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

M17

Ook interessant