Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Handig: déze voedingsmiddelen bederven eigenlijk nooit

handig-deze-voedingsmiddelen-bederven-eigenlijk-nooit.jpg

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je maar beter niet over datum kunt eten, omdat ze snel bederven. Denk bijvoorbeeld aan vlees of vis. Maar wist je dat er ook genoeg voedingsmiddelen zijn die je zelf na de houdbaarheidsdatum nog kunt eten?

Hier een overzichtje van producten die je niet hoeft weg te gooien als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Honing

Honing kan na een tijdje van kleur veranderen of gaan kristalliseren, maar dit betekent niet dat het niet meer goed is. Maak de honing weer vloeibaar door het potje in een bak met warm water te leggen en het wordt vanzelf weer vloeibaar.

Azijn

Dat azijn een heerlijk veelzijdig product is, weet je inmiddels vast wel. Het is ook altijd slim om een flesje azijn in huis te hebben. Of je er nu mee wil schoonmaken of koken, azijn bederft niet. Koop er dus gerust een grote fles van waar je lekker lang mee kunt doen.

Rijst

Iets waar je je ook geen zorgen om hoeft te maken, is rijst. Zolang het maar op een koele en droge plek ligt, kun je er zeker jaren mee doen. Zélfs als de houdbaarheidsdatum op de verpakking iets anders zegt. Voor noedels en pasta geldt overigens hetzelfde.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Groenten in blik

Ook groenten in blik zullen niet snel bederven. Zolang het blik onbeschadigd is en dicht zit, kun je er van uitgaan dat je groenten veilig en wel zijn opgeborgen. Je kunt er zeker een paar jaar mee doen.

Maïzena

Iets wat ook handig is om in huis te hebben, is een pakje maïzena. Het komt voor allerlei dingen goed van pas én het blijft ook nog eens hartstikke lang goed.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Ook interessant