Lifestyle

Hoe lang kun je vlees nu eigenlijk in de vriezer bewaren?

vlees-bewaren-vriezer.jpg

Door vlees in de vriezer te bewaren, kun je de houdbaarheidsdatum aanzienlijk verlengen én tegelijkertijd voedselverspilling voorkomen. Helaas kun je niet alle soorten vlees even lang in de vriezer bewaren. Zo kun je rundvlees bijvoorbeeld veel langer in de vriezer bewaren dan lamsvlees.

Om verwarring te voorkomen, hebben wij hier een handig overzichtje voor je gemaakt.

Rundvlees

Bij rundvlees hoef je je niet zo snel zorgen te maken over de houdbaarheidsdatum. Je kunt rundvlees namelijk zo’n 9 maanden in de vriezer bewaren. Plak wel altijd een sticker op je vleeswaren met de datum waarop je deze in de vriezer hebt gelegd.

Gehakt

Heb je een paar heerlijke gehaktballen die je graag een andere keer wilt opeten? Leg ze gerust in de vriezer: je kunt gehakt namelijk zo’n 3 maanden in de vriezer bewaren.

Varkensvlees

Bij varkensvlees moet je wel iets voorzichtiger zijn dan bij rundvlees en gehakt. Varkensvlees blijft namelijk tot zo’n 2 maanden goed in de vriezer. Zijn de 2 maanden verstreken? Dan kun je het voor de zekerheid maar beter weggooien.

Lees ook: 11 voedingsmiddelen die je prima kunt eten na de houdbaarheidsdatum

Kip

Ook kip kun je beter niet te lang in de vriezer bewaren. Net als varkensvlees blijft kip ongeveer 2 maanden goed. Zeker bij bewerkte kip zoals kipschnitzels en gemarineerde kipfilet moet je extra goed opletten.

Lamsvlees

Een lekker mals stukje lamsvlees gaat gelukkig langer mee. Deze kun je namelijk tot zo’n 3 maanden in de vriezer bewaren.

Extra tip

Om ervoor te zorgen dat je vlees zo lekker mogelijk blijft, is het belangrijk dat je het op de juiste manier invriest. Wanneer je vlees langzaam invriest vormen er zich namelijk ijskristallen tussen de vezels van het vlees, wat de smaak niet ten goede komt. Ook gaan zo veel voedingsstoffen verloren. Leg het vlees daarom altijd achterin de vriezer, waar het het koudst is. Zo kun je het zo snel mogelijk invriezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Voedingscentrum
Beeld | iStock

Ook interessant