Virtueel feestje: deze 8 spelletjes kun je via Zoom met familie en vrienden spelen
Dit jaar geen groot feest, allerlei familie en vrienden over de vloer of vuurwerkspektakel op straat. Wil je er toch een sfeervolle oudejaarsavond van maken? Ga dan voor een virtueel feestje. Met deze 8 spelletjes via Zoom kun je er toch met al je vrienden en familie een gezellige oud en nieuw van maken.
Hapjes, bubbels en een Zoom-call: zo wordt ook deze coronaproof jaarwisseling eentje voor in de boeken.
Spelletjes via Zoom: Hints
Is het bij jullie thuis jaarlijks traditie om op oudejaarsavond hints te spelen? Dat hoeft door het coronavirus niet in het water te vallen. Deze klassieker is namelijk een van de makkelijkste spelletjes om via Zoom te spelen. Via verschillende websites en apps kun je online kaartjes trekken met woorden die je moet uitbeelden. Wil je het liever zelf organiseren? Schrijf dan per team een stuk of drie onderwerpen op papier die je vervolgens aan de andere teams probeert uit te beelden. Vergeet niet om met een timer te werken om het extra spannend te maken.
Pictionary
Een andere klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken is pictionary, ook dit is een van de makkelijkste spelletjes om naar Zoom te verplaatsen. Je kunt ervoor kiezen om dit via een speciale website te doen. Maar je kunt het ook zelf organiseren door elk team een paar woorden te laten opschrijven die je vervolgens door de andere teams probeert te laten raden. Je kunt je camera zo neerzetten dat de andere groepen mee kunnen kijken op jouw papier, maar online tekenen is hierbij wellicht makkelijker en kun je bijvoorbeeld via deze website doen. Deel je beeldscherm, zodat de andere groepen kunnen zien wat je tekent. Ook hierbij kun je het spannender maken door een timer in te stellen.
Het geluid
Een andere variatie op de bovenstaande spelletjes waarbij de kracht van Zoom helemaal tot zijn recht komt is Het Geluid. Zoek drie voorwerpen die geluid maken. Zet vervolgens je beeldscherm op zwart en laat de geluiden horen. De andere teams moeten raden wat zij horen. Een andere variant hiervan is liplezen. Daarbij zet je je beeldscherm aan, maar je microfoon uit. Elk team leest vijf woorden voor, waarvan de andere teams door te liplezen moeten raden wat er gezegd wordt.
Schattenjacht
Voor schattenjacht maak je een lijstje met een aantal voorwerpen die de andere teams zo snel mogelijk in hun eigen huis moeten vinden en voor de camera moeten houden. Het team dat dit het snelste doet verdient een punt. Van een oliebol tot een moersleutel, je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil.
Lees ook: Videobellen vermoeiend? Met deze tips voorkom je een uitgeblust gevoel
Doen, durven of de waarheid
Dit spelletje ken je misschien nog wel van vroeger: doen, durven of de waarheid. Om beurten kiest ieder uit de drie opties, waarbij de andere Zoomers een vraag of opdracht voor je bedenken. Mocht je geen inspiratie hebben dan kun je de hulp van deze app gebruiken.
Twee waarheden en één leugen
De naam verklapt het eigenlijk al, want bij dit spelletje vertelt iedereen telkens twee waarheden en één leugen. Aan de rest van het virtuele gezelschap de taak om te ontrafelen welke van de drie gelogen is.
Never have I ever
Ook dit spelletje is ken je misschien nog van vroeger en brengt nieuwe informatie over je vrienden en familie aan het licht. Bij Never have I Ever, ook wel ‘Ik heb nog nooit’ vult telkens iemand de zin ‘Ik heb nog nooit…’ verder aan. Bijvoorbeeld ‘Ik heb mij nog nooit ziekgemeld, terwijl ik eigenlijk niet ziek was’, of ‘Ik heb nog nooit een cadeautje wat ik zelf had gekregen cadeau gedaan aan iemand anders’ of ‘Ik heb nog nooit gelogen over mijn leeftijd’. Heb je dat wel eens gedaan? Dan is het tijd voor een slokje bubbels. Hier vind je alvast 100 vragen ter inspiratie.
Karaoke
Het is misschien niet echt een spelletje, maar mag op een spetterende oudejaarsavond natuurlijk niet ontbreken: karaoke. Zing met z’n allen luidkeels mee met allerlei gouwe ouwe hitjes. Om het echt ‘samen’ te doen, kan een Zoomer de karaokeliedjes op YouTube opzoeken en zijn scherm delen, zodat iedereen tegelijk kan meezingen.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty Images