Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat leuk: je kunt een heuse villa voor je goudvis kopen

vissenkom-aquarium-goudvis-margriet.jpg

Een mooie mand voor je hond, een decadente krabpaal voor je kat… en een simpele kom voor je goudvis. Wil je Blub ook in iets meer luxe onderdompelen? 

Je kunt nu een heuse villa voor je vis kopen. In miniatuurvorm, dan.

Minimeubels

Het bijzondere aquarium is via AliExpress verkrijgbaar in zachtroze en -blauw. Behalve door de vorm ziet het aquarium er door de minimeubels, zoals een bankje, open haardje en decoratieraampjes, uit als een echte vissenvilla. Het heeft zelfs een soort tuintje met vetplantjes. Plantjes voor in het water die voor zuurstof zorgen, zul je zelf moeten aanschaffen. Maar verder best een pronkstuk voor in de woonkamer, dus. En het is ook voorzien van een waterfilteringssysteem.

Te klein

Maar of ie ook goed is voor je vis? Alleen als het echt kleine visjes betreft. Het aquarium zelf is namelijk 24,5 centimeter lang, 21,5 centimeter hoog en 13 centimeter breed. Er kan anderhalve liter water in, wat eigenlijk te weinig is voor een goudvis. Een vuistregel is dat per centimeter vis één liter water nodig is. Dus is een goudvis twee centimeter lang, dan heeft ‘ie minstens twee liter water nodig. De Vissenbescherming schrijft zelfs dat een goudvis minstens 250 liter water nodig heeft. Misschien dat er dus beter een guppy in het villaatje kan?

Ronde of rechthoekig

Het prijskaartje is vrij flink, zeker voor AliExpress-begrippen: je betaalt €270 voor de vissenvilla. Investeren in een rechthoekig, ruimer aquarium is sowieso geen overbodige luxe, ook als het een goudvis betreft. Door de lange zijden hebben vissen wat meer ruimte om langer vooruit te kunnen zwemmen. In een ronde kom kunnen de visjes niet anders dan in kleine rondjes zwemmen. En daar zouden wij ook niet vrolijk van worden, toch? Je hebt zo’n rechthoekig aquarium al voor twintig euro. Maar als je portemonnee het toelaat, is deze villa toch wel erg leuk:

Aquarium goudvis villa AliExpress Margriet Aquarium goudvis villa AliExpress Margriet Aquarium goudvis villa AliExpress Margriet Aquarium goudvis villa AliExpress Margriet

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | vissenbescherming.nl, dier-en-natuur.info.nuAliExpress
Beeld | iStock, AliExpress

Ook interessant