Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Van een collega tot je ex: dít zijn de meest voorkomende seksdromen (en dit is de betekenis)

meest-voorkomende-seksdromen-betekenis.jpg

Heb jij wel eens gedroomd over seks met je ex, een collega of iemand uit je vriendengroep? Dat voelt misschien een beetje gek, maar het is gelukkig heel normaal en hoeft niet meteen te betekenen dat je stiekeme verlangens hebt naar de persoon waarmee je in je dromen de lakens deelt. We leggen je uit wat dit dan wel te betekenen heeft én wat de vijf meest voorkomende seksdromen zijn. 

Geen paniek: dat je in je dromen nog een keertje een avontuurtje beleeft met je ex, is geen teken dat jullie weer bij elkaar moeten komen. 

De vijf meest voorkomende seksdromen 

Seksdromen zijn heel normaal, en hoeven niet altijd een seksuele betekenis te hebben. Toch kan het best verwarrend zijn als je in je dromen seks hebt met je ex, je beste vriend(in) of een collega. Ook dat is niet gek. Sterker nog, het is zelfs heel normaal. Er zijn namelijk vijf soorten seksdromen die het meest voorkomen:

  • Seks met je ex
  • Seks met een collega
  • Seks een vriend 
  • Seks met iemand die niet op zichzelf lijkt
  • Andere mensen seks zien hebben

Hoewel de meeste droomseks hartstikke onschuldig is, zit er vaak wel een diepere betekenis achter. We leggen je per droom uit wat dit kan betekenen. 

Seks met je ex

Van de vijf seksdromen is seks met je ex misschien wel de meest voorkomende. Dat hoeft dus niet te betekenen dat je weer terug moet gaan naar je vorige partner. Het betekent dat je verlangt naar passie en spanning. Het kan zijn dat je in het dagelijks leven in een sleur bent gekomen. Hoogste tijd om dus weer wat avontuur op te zoeken en het vuur van binnen aan te wakkeren. 

Seks met een collega

Een andere verwarrende droom is seks met een collega. Het blijkt dat 50 procent van de vrouwen wel eens heeft gefantaseerd over een collega. Niet gek dus. Maar het kan je wel een ongemakkelijk gevoel geven om na een stomend hete vrijpartij in je dromen de volgende ochtend weer bij het koffiezetapparaat met die ene collega te staan. Toch betekent dat niet per se dat je een stiekem verlangen hebt naar hem of haar. Vaak is de achterliggende reden dat je collega kwaliteiten heeft die je aantrekken of die je zelf zou willen hebben. Deze droom kan je dus vertellen welke eigenschappen jij niet hebt, die je wel wil beheersen. 

Lees ook: Dit is waarom we zo vaak onze dromen vergeten (en zo onthoud je ze wél)

Seks met een vriend 

Het kan natuurlijk dat je echt gevoelens hebt voor een vriend of vriendin, maar dat hoeft de seksdroom over hem of haar niet te betekenen. Vaak krijg je zo’n droom als je een diepere connectie met je vriend(in) bent aangegaan of een andere kant van hem of haar hebt leren kennen. In dit geval inspireert je vriend(in) jou om bepaalde kwaliteiten of eigenschappen over te nemen. 

Seks met iemand die niet op zichzelf lijkt

Heb je seks gehad met iemand in je droom, maar leek deze persoon qua uiterlijk helemaal niet op zichzelf? Ook dat heeft een betekenis. Dit houdt in dat deze persoon een nieuwe kant van zichzelf heeft laten zien. Voelde je je op je gemak tijdens de seks? Dan vind je de nieuwe ontwikkeling van deze persoon leuk. Was de seks niet prettig? Dan ben je geen voorstander van deze nieuwe kant. 

Andere mensen hebben seks 

Ben je in je droom niet onderdeel van de vrijpartij, maar zie je het van een afstandje gebeuren? Dat zou betekenen dat je je op bepaalde vlakken in je leven een buitenstaander voelt. Ga daarom na of je jezelf niet te veel aan de zijlijn zet of laat zetten in je dagelijks leven. 

Bron | Fem-Fem, Elite Daily
Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nieuw op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.  

Ook interessant