Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vijf fijne vakantie-apps

uitjes-zomervakantie.jpg

De vakantieperiode is aangebroken! Inpakhulp,  vertaler of vakantiedokter: deze gratis apps, voor smartphone of tablet, maken je vakantie nóg leuker.

App 1) Lekker lezen

Fijne thrillers of de nieuwste Dolfje Weerwolfje: met de app VakantieBieB neem je de halve bibliotheek mee op reis. Naast kinderboeken en thrillers voor volwassenen vind je er romans, tijdschriften en taalgidsen.

Hoe werkt het? Download de app en daarna kun je uit een lijst met fijne titels kiezen.

App 2) Inpakken wordt een eitje

Met de app PackPoint is je koffer in een handomdraai ingepakt. Je hoeft niet meer eindeloos na te denken wat je precies moet meenemen. Deze app maakt jouw lijstje.

Hoe werkt het? Je voert je bestemming in en de duur van je verblijf. Daarna beantwoord je een paar vragen, zoals of je een man of een vrouw bent, of er een baby meegaat en welke activiteiten je van plan bent te doen. De app bekijkt vervolgens het weer op de plaats van bestemming en geeft een overzichtje van wat je aan kleding, toiletspullen en apparatuur mee kunt nemen. En handig: je kunt het overzichtje afvinken, zodra je iets in je koffer doet.

App 3) Wat zeg je?

Houd ‘m bij de hand bij je menukaart of aan de bar: de app Google Translate ( voor iOS en voor Android) vertaalt je bestelling wel. Waar je ook bent, want het bevat maar liefst negentig talen (!).

Hoe werkt het? Je kunt het woord dat je wilt vertalen, inspreken of typen. En je kunt zelfs de camera op je telefoon gebruiken om een woord of teken te vertalen. Handig: je hoeft er geen internetverbinding voor te hebben.

App 4) Weg met die muggen

Niets vervelender dan dat je net in bed ligt en er begint een mug te zoemen. Of als je ’s avonds niet eens voor je tentje kunt zitten, vanwege de vele muggen die het op je gemunt hebben. Zet dan de app Anti Musquito Sonic Repeller aan.

Hoe werkt het? Stel de app in op de juiste frequentie. Muggen hebben een hekel aan het hogefrequentiegeluid (ultrasound) en verhuizen snel naar de tent van de buren. Het geluid hoor je zelf niet.

App 5) Neem de dokter mee op vakantie

Uitslag op je arm, verstuikte enkel of ontstoken insectenbeet: bij dit soort vakantie-ongemakken is het handig als je even iemand kunt vragen wat te doen of hoe te behandelen. Met de Vakantiedokter heb je als het ware de huisarts in je broekzak.

Hoe werkt het? Aan deze app zijn artsen en verpleegkundigen verbonden die vragen beantwoorden. Na het downloaden kun je een vraag insturen, eventueel voorzien van een foto. Een van de experts geeft vervolgens in een chat antwoord op je vraag. Verder kun je een huisarts of apotheek in de buurt vinden (alleen als je locatiebepaling instelt).

Handige video: zo pak je je koffer in

Ga je al bijna weg? En is het tijd om je koffer te pakken? Kijk dan nog even deze handige video!

 

 

Ook interessant