null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Vier manieren om stickers en lijmresten te verwijderen

Niets is zo vervelend als stickers die je niet kunt verwijderen. Hoe langer de plakker ergens op geplakt zit, hoe lastiger ze los te krijgen zijn. Met een beetje pech trek je alleen het papiertje los en blijf je over met lijmresten waar je helemaal geen grip meer op lijkt te hebben. Hieronder volgen vier manieren om stickers en lijmresten te verwijderen. 

Stickers verwijderen

Voor stickers wordt gebruikt gemaakt van verschillende lijmsoorten. De meeste bevatten een permanente lijm: een lijm die gemaakt is op waterbasis en die bedoeld is voor permanent gebruik en bij verwijdering lastig weg te halen valt. Het beste is om tijdens het verwijderen van de stickers voorzichtig te werk te gaan en zelf goed te kijken of toch de ondergrond op een verborgen zwakke plek niet meekomt. Gaat het toch mis? Dan zijn er altijd nog een paar alternatieve middeltjes waarmee je de sticker of de plakresten kunt verwijderen. Let wel, niet alles is even geschikt voor lijmresten op kleding of stoffen meubels.

1. Nagellakremover

Doe een beetje nagellakremover op een schuursponsje en wrijf daarmee stevig over de sticker. Je zult zien dat de sticker en de lijmresten oprollen en makkelijk weg te halen is.

2. Pindakaas

Smeer de sticker in met pindakaas, laat het geheel even intrekken en trek de sticker vervolgens voorzichtig los.

3. Smeermiddel

Spuit een beetje smeermiddel (bijvoorbeeld kruipolie of kettingolie voor je fiets) op een oude doek en wrijf vervolgens op de plaksporen. Grote kans dat de stickerresten direct verdwijnen.

4. Föhn

Je kunt een sticker verwijderen door deze licht te verwarmen met een föhn. Verwarm het oppervlak waar de sticker op zit. Houd daarbij een hand op het oppervlak. Wanneer het te warm voor je hand wordt is het ook te warm voor de ondergrond. Door het verwarmen van de sticker wordt de lijm zacht en trek je de sticker zo van het oppervlak af.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| Oma weet raad, sticker.nl, Martha Stewart

Beeld| iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden