Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Video: magisch moment bij hereniging tussen chimpansees en hun redster

chimpansee.png

Linda Koebner opende achttien jaar geleden de kooien van verschillende chimpansees die als proefdieren werden gebruikt. De dieren hoefden niet langer opgesloten te blijven en konden gelukkig worden vrijgelaten. Zes jaar leefden ze in veel te kleine ruimtes, met weinig zonlicht. Linda zou zo’n 4 jaar met de chimpansees doorgebracht hebben.

Achttien jaar nadat Koebner de chimpansees voor het laatst gezien had ging ze terug in de hoop dat ze haar nog zouden herkennen. En wonderbaarlijk genoeg was dat ook zo.

Vergevensgezind
Chimpansee Swing gunde haar een kamerbrede glimlach en enkele seconden later zaten ze elkaar te knuffelen. Ook een andere chimpansee vloog in haar armen. “Deze chimpansees hebben me zoveel geleerd over veerkracht. Ze hebben in zo’n ellendige omstandigheden geleefd en toch blijken ze vergevingsgezind.”
Bedreigde diersoort
Omdat ze 98,8 procent van ons DNA delen, werden chimpansees lange tijd als proefkonijnen gebruikt om geneesmiddelen en vaccins te testen. Pas vorig jaar kwam daar in de Verenigde Staten een eind aan, nu worden ze beschouwd als bedreigde diersoort. Nog steeds wachten honderden exemplaren in een proeflabo op een waardig leven.Bron: HLN.be

Meer dierenverhalen:

Pinguïn kan weer lopen dankzij 3D-geprint pootje
Olifantje gered uit afvoerbuis
Baasje na 2 jaar herenigd met hond

Ook interessant