Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle Tips & Tricks

Vetvlekken verwijderen? Zó kun je dat het beste doen

vetvlekken-verwijderen-zo-kun-je-dat-het-beste-doen-margriet.jpg

Niets is zo vervelend als een lelijke vetvlek op je kleding of tafel, maar hoe kun je vetvlekken nu het beste verwijderen? Wij geven je hier een paar handige tips!

Van azijn en groene zeep tot afwasmiddel: deze middeltjes kunnen goed van pas komen als je vetvlekken wil verwijderen.

Vetvlekken verwijderen van tafel

Heb jij een lelijke vetvlek op je tafel zitten? Probeer dan eerst eens om deze met een mengsel van azijn en water weg te halen. Doe het mengsel op een doekje en wrijf hiermee over de vetvlekken om ze te verwijderen. Let op: gebruik nóóit pure azijn maar altijd verdunde azijn. Helpt dit niet? Dan kun je ook nog proberen om een sopje van groene zeep en water te maken. Dompel een schone doek onder in het sopje en probeer vervolgens de vetvlek te verwijderen.

Lees ook:
Hierdoor ontstaan er witte vlekken op je terracotta potten (en zó krijg je ze weg)

Vetvlekken verwijderen uit kleding

Mocht je nu een lelijke vetvlek op je kleding hebben gemaakt, dan kun je het beste proberen om deze met wat afwasmiddel te verwijderen. Pak een vochtige doek en doe hier een héél klein beetje afwasmiddel op. Wrijf dit uit over de vlek en laat het vervolgens drogen. Heeft dit niet geholpen? Probeer dan om de vlek met wat melk te verwijderen. Laat een klein beetje melk in de kleding trekken en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Mocht dit ook niet helpen dan kun je ook nog proberen om een klein beetje wasbenzine op de vlek te doen en vervolgens het kledingstuk in de wasmachine te wassen.

Bron | HG
Beeld | Getty

Ook interessant