Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dankzij déze TikTok-hack haal je die vettige aanslag uit je plastic bakjes

dankzij-deze-tiktok-hack-haal-je-die-vettige-aanslag-uit-je-plastic-bakjes.jpg

Gebruik jij regelmatig plastic bakjes om restjes eten in te bewaren? Dan is het je vast weleens opgevallen dat er een vettige aanslag kan achterblijven in de bakjes. En helaas maakt het niet uit hoe hard je schrobt, de aanslag gaat gewoon niet weg.

Gelukkig staat er nu op TikTok een heel handige hack waarmee het je voortaan wél lukt om die vettige aanslag weg te krijgen.

Verwijderen van vettige aanslag

Als je regelmatig eten in plastic bakjes bewaart, dan ontkom je er gewoon niet aan dat ze op een gegeven moment beginnen te verkleuren. Helaas krijg je deze vlekken er vaak met een afwasborstel niet uit en zelfs ook niet in de vaatwasser. Maar wat blijkt nu? Er is veel effectievere manier om je bakje weer schoon te krijgen. En eigenlijk heb je alle benodigdheden hiervoor waarschijnlijk al in huis.

Lees ook: 5x deze dingen kun je schoonmaken met olijfolie

Zó werkt het

Volgens TikTokker Adi Kempler (@adikempler) heb je namelijk niet meer nodig dan een beetje afwasmiddel, warm water en een paar stukken keukenpapier. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje afwasmiddel in het bakje doen en deze vullen met warm water. Vervolgens leg je een paar velletjes keukenpapier in het water en doe je de deksel van het plastic bakje dicht. Schud het bakje ongeveer 45 seconden tot een minuut lang heen en weer en haal vervolgens de deksel er weer af. Je zal nu zien dat het bakje er weer als nieuw uitziet! In dit artikel staan overigens ook nog een paar handige tips als het gaat om het schoon krijgen van plastic bakjes.

@adikempler

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! ##fyp ##cookingvideos ##cookinghacks ##lifehacks ##hacks ##stainremover ##foryou ##foryoupage

♬ original sound – adikempler

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | TikTok
Beeld | iStock

Ook interessant