Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen? Het kan dankzij dít trucje

verwijderde-whatsapp-berichten-teruglezen-het-kan-met-dit-trucje.jpg

Niets is zo irritant als een melding krijgen van een berichtje en vervolgens zien dat het is verwijderd. Maar wist je dat je verwijderde WhatsApp-berichten heel gemakkelijk kan terughalen? Wij leggen je hier wat handige trucjes uit.

Zo hoef je je nooit meer af te vragen wat er in een verwijderd WhatsApp-berichtje stond.

Hoe werkt de verwijderfunctie?

Laten we eerlijk zijn: de verwijderfunctie in WhatsApp kan soms echt een lifesaver zijn. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets naar iemand hebt gestuurd wat diegene écht niet mag zien. Je kunt dan heel makkelijk op het bericht klikken en op verwijderen drukken. Op deze manier kan degene die het bericht heeft ontvangen ook niet meer lezen wat je eigenlijk had gestuurd. Dit moet je natuurlijk wel een beetje snel doen, want al iemand het bericht al heeft gelezen heeft het geen zin meer.

Lees ook: WhatsAppfraude komt steeds vaker voor: zó herken je een fraudeur

Verwijderde WhatsApp-berichten terughalen

Heb jij een Android-toestel? Dan kun je verwijderde WhatsApp-berichten heel makkelijk terughalen door een app te downloaden. Hiervoor moet je een app downloaden die je notificaties opslaat, bijvoorbeeld Notisave. Als je deze app hebt gedownload, moet je de app toegang geven tot je notificaties. Als je dit gedaan hebt krijg je een lijst met apps in beeld die je allemaal moet uitvinken en klaar is Kees: je kunt de verwijderde WhatsApp-berichten nu teruglezen.

Tip voor iPhone-gebruikers

Voor mensen die geen Android-toestel hebben maar een iPhone is er een ander trucje. Het werkt als volgt: nadat je een verwijderd bericht hebt ontvangen gooi je de WhatsApp-app van je telefoon. Vervolgens installeer je deze opnieuw is. Als het goed is krijg je nu de vraag of je chats wil herstellen via de reservekopie die is gemaakt. Klik op ‘ja’ en je krijgt vervolgens de verwijderde WhatsApp-berichten te zien. Makkelijk toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | &C
Beeld | Getty

Margriet 02

Margriet 02 ligt nu in de winkel! In dit nummer een interview met Loretta Schrijver, lekker fit het nieuwe jaar in (met weekplan), winterpastels en wol en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant