Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle Wonen & Tuinieren

Weinig ruimte in je tuin? Dan is verticaal tuinieren echt iets voor jou

verticaal-tuinieren.jpg

Het lenteweer leent zich natuurlijk perfect voor een middagje tuinieren. Maar wat nu als je eigenlijk te weinig ruimte in je tuin hebt om meerdere bloemen en planten kwijt te kunnen? Dan is verticaal tuinieren dé oplossing!

Dankzij deze manier van tuinieren kun je namelijk elke centimeter in je tuin optimaal benutten. In plaats van in de breedte te werken, ga je namelijk de hoogte in.

Houten pallets

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat je een methode uitkiest die mooi bij je tuin past. Als je graag wat extra houten accenten wilt toevoegen, dan kan het mooi zijn om wat houten pallets tegen de muur aan te zetten of op te hangen. Je kunt het geheel nog wat fleuriger maken door de pallets van een leuk kleurtje te voorzien:

Draadrek

Ga jij liever niet voor hout? Dan kun je er ook voor kiezen om elke plant in een aparte pot te plaatsen en deze op te hangen aan een draadrek uit de bouwmarkt, zoals je bijvoorbeeld hier kunt zien:

Lees ook: tuinieren heeft déze 6 gezondheidsvoordelen

Plantenorganizer

Wat je ook kunt doen, is een plantenorganizer kopen. Op deze foto zie je bijvoorbeeld een leuke en handige organizer met zakken waar je aardig wat plantjes in kwijt kunt. Je kunt deze plantenorganizers tegenwoordig wel bij de meeste tuincentra kopen.

Welke planten?

Voordat je zomaar wat planten koopt, is het belangrijk om rekening te houden met hoe je tuin ligt. Als je verticale tuin vooral in de schaduw staat, kun je het beste kiezen voor schaduwrijke planten. Krijgt je verticale tuin juist veel zon, dan kies je weer voor planten die juist goed tegen de zon kunnen.

Bron | Roomed
Beeld | iStock

Ook interessant