Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Op deze manier hebben de verschillende maanstanden effect op jou

dit-is-het-effect-van-verschillende-maanstanden-op-jou.jpg

Slaap je slecht bij volle maan? Dan ben je lang niet de enige. Dit is namelijk een probleem waar veel mensen last van hebben. Maar de cyclus van de maan blijkt nog veel meer invloed te hebben. Dit effect hebben de verschillende maanstanden op jou. 

De maancyclus oefent invloed uit op de aarde, bijvoorbeeld op de getijwerking van eb en vloed. We zullen je een lesje sterrenkunde besparen, maar deze verschillende maanstanden hebben niet alleen op de aarde, maar ook op jou hun effect. Zo bestaat er natuurlijk een volle maan, maar daarnaast heb je ook nog een wassende maan, nieuwe maan en afnemende maan.

Verschillende maanstanden 

De wassende maan is het proces tussen de nieuwe maan, waarbij je de maan nauwelijks kunt zien, tot aan de volle maan. De wassende maan is dus een tussenperiode die je weer kunt opdelen. Zo heb je het eerste kwartier, dat is het stuk tot de maan halfvol is. Het tweede kwartier is de periode van halfvol tot een volle maan. Na een volle maan is er de afnemende maan. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de maan hier weer steeds kleiner tot ‘ie niet meer zichtbaar is.  

Een nieuwe maan

Een nieuwe maan geeft de perfecte gelegenheid om aan de slag te gaan met nieuwe plannen. Het lijkt misschien wat spiritueel, toch voelen veel mensen in de eerste twee weken van de nieuwe maan een soort energieboost. Maak hier dus gebruik van en ga eindelijk eens met de dingen aan de slag die al zo lang uitstelt. Anders zul je weer een hele maancyclus moeten wachten tot het perfecte moment. 

Lees ook: Dít is wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt

Wassende maan 

Heb je al je plannen en doelen tijdens de nieuwe maan op een rijtje gezet? Mooi, dan is het tijdens de wassende maan namelijk tijd om hiermee aan de slag te gaan. Veel mensen voel zich in deze periode vaak meer gefocust. Je hebt een betere concentratie en daarnaast zou een wassende maan ook staan voor groei. En dat geldt niet alleen op carrièrevlak, ook in je relatie is dit het perfecte moment dichter naar elkaar toe te groeien en aan je relatie te werken. In deze periode zul je je vaak ook net iets krachtiger voelen dan tijdens de nieuwe of volle maan. 

Volle maan

Van alle maanstanden heeft de volle maan misschien wel het meest voelbare effect op jou. Veel mensen hebben namelijk last van een slechte nachtrust bij volle maan. Zo kun je bijvoorbeeld moeilijk in slaap komen of ’s nachts veel wakker worden. Daarnaast hebben veel mensen in deze periode last van een onrustig gevoel. Ook kun je rond deze tijd veel emotioneler zijn. Wel voelen veel mensen ook hier een energieboost en wordt je creativiteit gestimuleerd. Daarnaast zou je door de volle maan ook meer zin krijgen in seks. Probeer tijdens de volle maan vooral niet te streng voor jezelf te zijn. 

Afnemende maan 

Na een volle maan is het tijd voor de afnemende maan. Net als het licht neemt ook het effect van de maan op jou af. Dit is een goede periode om weer even uit te rusten. Daarnaast ervaren veel mensen tijdens de afnemende maan dat ze dingen beter kunnen loslaten. Heb je een slechte gewoonte waar je van af wilt? Dan is dit tijdens de afnemende maan het perfecte moment. Ook kunnen veel mensen in deze fase beter knopen doorhakken. Probeer dus in deze periode afstand te doen van dingen die je dwars zitten. Zo kun je weer fris aan een nieuwe maancyclus beginnen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan, Happinez
Beeld | iStock

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant