Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat is het verschil tussen zuurdesem en desembrood?

zuurdesembrood.jpg

Mensen die op zoek zijn naar zuurdesembrood, kunnen nog weleens in de war raken. Sommige bakkers verkopen namelijk desembrood en anderen weer zuurdesembrood, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de twee?

Wij leggen het je in dit artikel uit.

Wat is zuurdesembrood?

Zuurdesembrood is brood waarbij er in plaats van gist een mengsel van meel en water is gebruikt om het te laten rijzen. Door dit mengsel een tijdje te laten staan en er af en toe nieuw water en meel aan toe te voegen, ontstaan er bacteriën die voor gisting zorgen, waardoor het een luchtig geheel wordt. Na ongeveer een week kun je het zuurdesem bakken.

Wat is het verschil?

Of je zuurdesembrood of desembrood koopt maakt niet uit, het is namelijk allebei hetzelfde. Volgens bakker Edwin Klaassen van Desem Enzo zit het enige verschil ‘m in de naam. Omdat het woord ‘zuur’ niet zo lekker klinkt kiezen sommige bakkers ervoor om het desembrood te noemen. Hierdoor klinkt het nu eenmaal nét iets aantrekkelijker voor de klant.

Is het gezonder?

Maar waarom zou je nu eigenlijk zuurdesembrood eten? Is het bijvoorbeeld gezonder dan gewoon brood? En zitten er bepaalde voordelen aan het eten van dit brood? Wij leggen het je in dit artikel uitgebreid uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle, Miss Natural
Beeld | iStock

Ook interessant