Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat is het verschil tussen een dure en een goedkope shampoo?

wat-is-het-verschil-tussen-een-dure-en-een-goedkope-shampoo.jpg

Je hebt vast weleens bij de kapper het advies gekregen om een dure shampoo aan te schaffen van één of ander luxe merk. Maar waarom een shampoo van 20 euro kopen als je ook gewoon eentje voor twee euro kunt krijgen? Wat is nu het grote verschil tussen een dure en een goedkope shampoo?

Verschil in ingrediënten

Hoewel het voor je portemonnee stukken beter is om voor een goedkope shampoo te gaan, is je haar er op den duur minder blij mee. Goedkopere shampoos worden over het algemeen massaal geproduceerd en bevatten vaak hardere was- en reinigingsmiddelen en chemicaliën. Deze laatste kunnen je hoofdhuid flink irriteren, terwijl een duurdere shampoo vaak ingrediënten van hogere kwaliteit bevat. Hierbij kun je denken aan mooimakers als etherische oliën, planten- of fruitextracten en botanische producten.

Lees ook: waarom je een lepel suiker aan je shampoo zou moeten toevoegen

Vuil verwijderen

Een goedkopere shampoo kan je haar weliswaar op de korte termijn laten glanzen, maar op de langere termijn veroorzaakt het juist schade. Alle shampoos zijn ontworpen om de ophoping van vuil en de natuurlijke olie (talg) uit het haar te verwijderen. In hoeverre dit echt gebeurt, is afhankelijk van de shampoo. Duurdere shampoos hebben een hogere concentratie aan ingrediënten, waardoor je betere resultaten boekt. Dit betekent ook dat ze langer meegaan, omdat je minder hoeft te gebruiken. Het probleem met goedkopere producten is dat ze je haar vaak in een slechtere conditie achterlaten. Dit komt door de schadelijke chemicaliën die het haar kunnen ontdoen van haar natuurlijke oliën. Als je lief wilt zijn voor je haar, kun je dus toch beter voor een duurdere shampoo gaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marieclaire
Beeld | iStock

Ook interessant