null Beeld

Vergeet ze niet…

De laatste tijd zag je ze her en der verschijnen, zo ook op de Margriet-redactie: post-it kunstwerkjes van een huis met een hart erin. De huisjes zijn een manier om de aandacht te vestigen voor 'vergeten kinderen'. Kinderen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen. 

Week van het vergeten kind

Van 29 januari tot en met 4 februari is het de Week van het vergeten kind. Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan de ruim 38.000 kinderen die niet thuis kunnen wonen. Deze kinderen wonen om diverse redenen in een instelling of opvanglocatie. Zij verdienen het om te worden ‘gezien’ en te ervaren dat hun mening telt. Zij verdienen een toekomst waarbij een lach geen uitzondering meer is, maar een recht. Gewoon, zoals het hoort te zijn.

Hartenhuisje

Dé geheugensteuntjes om niets te vergeten zijn natuurlijk Post-it Notes. Maar met deze kleurrijke, zelfklevende papiertjes kun je ook prachtige kunstwerken maken, ook wel Post-it Art genoemd. Speciaal voor deze actie heeft Stichting het Vergeten Kind haar eigen Post-it Art-kunstwerk gecreëerd. Het Hartenhuisje-logo staat centraal tijdens de actie en symboliseert het uiteindelijke doel: alle kinderen een goed thuis geven, met een hart dat staat voor liefde en hoop.

Maak zelf ook Post-it Art!

Download een van deze voorbeelden of ga naar Ikvergeetzeniet.nl. Je kunt ook googelen op 'pixel art'. Eenvoudige borduurpatronen of patronen voor strijkkralen kunnen ook als basis worden gebruikt.

Klaar met plakken? Maak er een foto van en deel deze op social media. Als je daarbij #ikvergeetzeniet zet, dan verschijnt je foto in het grote overzicht van alle Post-it Art-kunstwerken in Nederland.

Johnny de Mol

Maandag 18 januari jl. kondigde Johnny de Mol, ambassadeur van de Stichting, in RTL Late Night de actie aan. Samen met een pleegouder sprak hij zich uit over het belang van pleeggezinnen. “Kinderen willen niets liever dan ‘gewoon’ zijn. Dat ze na school gewoon naar huis kunnen in plaats van naar de opvang. Je verhaal kwijt kunnen, kunnen spelen en een knuffel krijgen. Dat is onze wens voor deze kinderen,” aldus Johnny de Mol.

Welke Post-it Art maak jij?

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden