PREMIUMDossier

Verder na ontslag: nieuwe kansen voor 55-plussers

null Beeld getty images. Illustratie: Ellen Gözel.
Beeld getty images. Illustratie: Ellen Gözel.

Je baan verliezen na je 55ste klinkt als een zeer ongelukkig moment. Maar níét op dit moment. De arbeidsmarkt is namelijk bijzonder gunstig, voor iederéén.

Deskundigen

  • Angela Chinnoe is arbeidsrechtadvocate bij Schellart Advocaten.
  • Fried Le Poole (59) is eigenaar van loopbaanbureau 50+ Carrière.

Je raakt je baan kwijt, wat nu?

Arbeidsrechtadvocate ­Angela Chinnoe van Schellart Advocaten in Utrecht geeft advies.

“Het gebeurt wel dat een werkgever aanbiedt om je een som geld mee te geven als je zelf ontslag neemt. Daar kun je beter niet op ingaan, tenzij je heel graag weg wilt en financieel niet afhankelijk bent van je baan, óf als je al een andere baan hebt. Als je zelf je baan opzegt, heb je geen recht op een werkloosheidsuitkering. Ga na of jij wel degene bent die moet worden ­ontslagen. Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen als een reorganisatie geldt het afspiegelingsbeginsel: de kortst zittende werknemer wordt voor ontslag voorgedragen. Ben jij wel die persoon? Een ­juridisch adviseur kan dat voor je nakijken. Schakel bij twijfel over de gang van zaken deskundige hulp in. Dat kan een advocaat zijn, rechtsbijstand of de vakbond. Neem contact op met het Juridisch Loket en kijk of je in aanmerking kunt komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Kun je je geen juridische hulp veroorloven, kijk dan of er iemand in je omgeving is die je kan steunen, een luisterend oor biedt en eventueel mee kan bij ­ontslagbesprekingen. Het is verstandig om je vaststellings- of beëindigingsovereenkomst (VSO) door een jurist te laten controleren. Als de overeenkomst niet aan alle eisen voldoet, kan je recht op WW namelijk vervallen. Die controle kost een paar honderd euro. Vaak bieden werkgevers een vergoeding om de VSO te laten controleren. Zodra je vaststellingsovereenkomst is getekend, meld je je bij het UWV aan als werkzoekende.”

null Beeld

Vrijwilliger? Meld het

“Het UWV verwacht dat je minimaal vier keer in vier weken solliciteert,” zegt advocate ­Angela Chinnoe. “Ze willen daar ook bewijs van zien. Minstens zo belangrijk is om de uitkeringsinstantie tijdig te informeren van alles wat van invloed kan hebben op je sollicitatie-activiteiten. Doe je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk? Laat dat dan weten. Het UWV kan die tijd die je daaraan besteedt namelijk zien als tijd die je ook – betaald – had kunnen ­werken. Je kunt dan worden gekort op je uitkering. Je kunt altijd beter vooraf in discussie gaan, dan achteraf gedoe krijgen.”

null Beeld
null Beeld
null Beeld

Fried Le Poole (59) is eigenaar van loopbaanbureau 50+ Carrière

“Tachtig procent van de mensen die bij ons aankloppen is snel weer aan het werk. We praten met ze: wat vinden ze leuk, wat kunnen ze, hebben ze bijscholing nodig? Lukraak solliciteren werkt niet, dan kom je misschien terecht in een baan die je eigenlijk niet leuk vindt. Neem de tijd om na te denken. De arbeidsmarkt is nu heel gunstig, ook voor vijftigplussers. Er is een enorm tekort. Oudere werknemers zou ik vooral adviseren om te blijven leren en te rouleren. Het geeft je meer plezier in je werk en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.”

null Beeld

Transitievergoeding

Als je wordt ontslagen, krijg je van je werkgever een financiële vergoeding mee: de transitievergoeding. Dit geldt voor vaste en tijdelijke werknemers. De hoogte van de vergoeding hangt af van je maandsalaris en hoelang je in dienst was. Een transitievergoeding is de som van drie berekeningen: ⅓ maandsalaris voor alle volle dienstjaren, 1/36 maandsalaris voor de ­resterende volle maanden en 1/1095 maandsalaris voor eventueel resterende dagen. De vergoeding is per 1 januari 2022 maximaal € 86.000 bruto. Als je jaarsalaris meer was dan € 86.000, is de vergoeding maximaal een bruto jaarsalaris.

Volop werk in deze sectoren

  • De zorg: thuiszorg, (wijk-)verpleging, gehandicaptenzorg, GGZ, dokters-, ­apothekers- en tandarts­assistenten.
  • Onderwijs: basisonderwijs, middelbaar en speciaal ­onderwijs, vakdocenten ­beroepsonderwijs, leidsters kinderopvang.
  • ICT: servicedeskmedewerkers, netwerkbeheerders, programmeurs, securityspecialisten.
  • Overheid: reclasseringsmedewerkers, medewerkers burgerzaken.
null Beeld

Annemiek Scholten (57) werd eind november 2019 boventallig verklaard.

Annemiek: “Dat ik mijn baan kwijtraakte kwam niet als een grote verrassing. Ze waren al een tijd bezig met een reorganisatie. Een aantal banen ging naar India en andere functies werden opgeheven. Ik werkte al 36 jaar bij dit bedrijf en deed de production control van een nicheproduct. Mijn opvolger heb ik nog ingewerkt, maar ik hoorde later dat ze de functie helemaal hebben opgedoekt. Per 1 maart 2020 stopte ik met werken, ik kreeg nog vier maanden doorbetaald. Net voor de coronalockdown heb ik nog een leuk afscheidsfeestje gehad. Omdat ik het zag aankomen, had ik er niet zo’n moeite mee. Ik heb een aardige regeling gekregen, met geld voor een opleiding en een outplacementtraject. Ik maakte me wel zorgen, hoe kom ik in de coronatijd aan het werk? Het loopbaanbureau 50+ Carrière heeft mij ­geholpen met mijn Linked­In-profiel en gesprekken over wat ik wilde. Want dat wist ik na al die jaren niet zo goed. Ik had toch heel specialistisch werk gedaan. Ik heb in eerste ­instantie vooral op administratieve functies gesolli­citeerd, maar uiteindelijk heb ik een online opleiding kwaliteitsmanagement ­gedaan en werd ik benaderd door een recruiter. Ik werk inmiddels bijna een jaar weer. Het was even wennen, maar het bevalt goed. Toen ik net zonder werk zat werd ons eerste kleinkind geboren. Toen was het wel fijn om even niet te hoeven werken.”

null Beeld

De hoogte van je uitkering

Een aanvraag voor een WW-uitkering doe je een week voor je eerste WW-dag bij het UWV. Dit kun je online doen op uwv.nl. Een WW-uitkering ­bestaat uit een ­basisuitkering van drie maanden en (eventueel) een verlengde uitkering die afhankelijk is van hoelang je hebt ­gewerkt. Je salaris van het jaar voordat je werkloos werd bepaalt de hoogte van je WW-uitkering. Dit is het WW-maandloon. De eerste twee maanden dat je werkloos bent, is je bruto WW-uitkering 75% van je WW-maandloon. Daarna is je uitkering 70%. Je krijgt maximaal 24 maanden een WW uitkering. Om een basisuitkering van drie maanden te ontvangen moet je in de 36 weken voorafgaand aan je ontslag minimaal 26 weken hebben ­gewerkt. Dit is de zogenaamde weken-eis. Om na die drie maanden ook de verlengde WW-uitkering te krijgen, moet je in de vijf jaren voorafgaand aan het jaar van je ontslag, minimaal gedurende vier jaar hebben ­gewerkt: de jaren-eis. Voldoe je aan de ­jaren-eis, dan heb je voor elk jaar aan ­arbeidsverleden tot tien jaar recht op 1 maand aan WW-uitkering. Vanaf tien jaar aan ­arbeidsverleden geldt een opbouw van ½ maand aan WW-uitkering per jaar.

null Beeld

Belinda Inhulsen (61) raakte in 2015 haar baan kwijt

Belinda: “Ik heb lang bijna fulltime als ­secretaresse op projectbasis gewerkt. In ruim 35 jaar heb ik veel verschillende banen gehad. Toen ik mijn baan kwijtraakte, ben ik als een gek gaan solliciteren. Dat bleek moeilijk, vanwege de arbeidsmarkt op dat moment, maar ook door mijn leeftijd. Een vriend zei: ‘Doe toch eens wat met dat schrijven van jou, je bent er goed in.’ Ik merk wel dat het moeilijk is om ‘ertussen te komen’ in het schrijfcircuit, maar schrijven maakt me wel heel gelukkig. Ik krijg nu een bijstandsuitkering. Af en toe kan ik daar best verdrietig over zijn, ik wil toch mijn eigen broek kunnen ophouden. Maar tot nu toe is het me altijd gelukt een nieuwe baan te vinden. Dat geeft me de energie om verder te blijven zoeken.”

null Beeld

Het aantal werkende vrouwen van 55 en ouder neemt al jaren sterk toe. Een nog sterkere stijging laat de leeftijdsgroep 60-65 jarigen zien: van 14,2% in 2003 naar 52,6% in 2020. En ook 65-plus vrouwen blijven lekker doorwerken: in 2003 werkte 3,5% van de 65-70 jarigen, in 2020 13,9%.

Meer weten? Kijk op:

Marjolein van Restgetty images. Illustratie: Ellen Gözel.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden