Verdriet om plotselinge dood Hans in Ik Vertrek XL. Beeld Screenshot AvroTros Ik Vertrek XL, aflevering 5
Beeld Screenshot AvroTros Ik Vertrek XL, aflevering 5

Veel verdriet om plotselinge dood van Hans in Ik Vertrek XL

In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen die een onderneming starten in het buitenland. In de aflevering van zaterdag gaat het alleen helemaal mis: deelnemer Hans (65) overlijdt na een heftige val van de trap.

In de vijfde aflevering vertelt zijn vrouw Marja het verhaal.

‘Ze gaven me alleen een kamernummer’

Hans en Marja zijn samen in hun huis in Italië aan het klussen, wanneer Hans plotseling voorover van de trap valt doordat zijn voet blijft hangen in het snoer van de stofzuiger. Na de val staat hij weer op, al heeft hij toch wel veel last van zijn nier en daarom wordt hij voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Door de strenge coronaregels mag Marja niet met hem mee, maar weet ze ook niet in welk ziekenhuis hij ligt. “Ze gaven me alleen een kamernummer”, vertelt ze.

Niet goed

Na drie uur zoeken vindt Marja haar man eindelijk. “Ik heb de dokter gesproken. Zijn nieren functioneren niet goed. Of dat komt vanwege het bloed dat hij heeft verloren, weten we niet.” Na een paar dagen blijkt het helemaal niet goed te gaan met Hans. Marja krijgt een telefoontje met de vraag om naar het ziekenhuis te komen. “Ik vroeg of het slecht ging, of hij doodging. Toen zei de arts: ‘Hij is al dood.’

‘Hij was gewoon gelukkig in Italië’

Hans laat een grote leegte achter. Zijn dochter vertelt: “Ik vind hem als opa heel bijzonder. Hij was gewoon echt een lieve opa voor ons zoontje. Ik had het idee dat hij in Nederland niet gelukkig was, maar zodra hij in Italië was, werd hij een heel ander persoon. Hij was gewoon gelukkig in Italië.” “En dat is ook de reden dat we hem daar hebben gelaten”, vult Marja aan. “Het voelde heel verkeerd om hem naar Nederland te brengen en hier de uitvaart te doen. Daar waar Hans het gelukkigst was, gaan we hem de laatste eer bewijzen. En we gaan door in zijn voetsporen.”

Verdriet om de dood van Hans

Ook kijkers van Ik Vertrek XL zijn ontdaan van de plotselinge dood van Hans. “Jeetje, wat verschrikkelijk. Je hele droom en toekomst aan duigen. Wat verschrikkelijk voor die mensen”, schrijft iemand. “Och, tranen in m’n ogen door de situatie met Hans. Door een ongeluk overleden”, schrijft een ander.

Bron | Ik Vertrek XL

Lisa MancheScreenshot AvroTros Ik Vertrek XL, aflevering 5

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden