Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vanaf wanneer hoor je eigenlijk ‘officieel’ kerstkaarten te sturen?

vanaf-wanneer-hoor-je-eigenlijk-officieel-kerstkaarten-te-sturen.jpg

Nu we onze vrienden en familie veel minder kunnen zien, is het eigenlijk wel leuk om dit jaar wat kerstkaarten te versturen. Nu mag je natuurlijk helemaal zelf weten wanneer je je kerstkaarten verstuurt, maar vanaf wanneer hoor je dit eigenlijk ‘officieel’ te doen?

Wij leggen het je hier uit.

Wanneer hoor je eigenlijk kerstkaarten te versturen?

Nu moeten we eerlijk zeggen dat er wat betreft het versturen van kerstkaarten geen echte regels zijn, maar wel een ongeschreven regel. Eigenlijk hetzelfde als met het neerzetten van je kerstboom: sommige mensen doen dit wanneer ze willen, maar er zijn ook mensen die dit pas op of na 21 december doen omdat ze dit wat netter vinden. Nu houdt waarschijnlijk niemand zich dit jaar hier aan, want de meeste mensen hebben allang een kerstboom staan. Wat betreft het versturen van kerstkaarten is het over het algemeen gebruikelijk dat je ze na 5 december op de post doet, dus pas als Sinterklaas weer het land uit is.

Lees ook:
Waarom het beter is om je kerstkaarten met de hand te schrijven

Houd rekening met kerstdrukte

Normaal gesproken is het natuurlijk vaak zo dat als je iets op de bus doet, het de volgende dag wel wordt bezorgd. Maar in december ligt dat toch even anders vanwege de kerstdrukte waar veel bezorgdiensten mee te maken hebben. Als je wilt dat je kaartje voor de kerst binnen is en niet pas erna, dan is het ook verstandig om je kaart een beetje op tijd op de post te doen. PostNL heeft al laten weten ernaar te streven om kerstpost binnen drie dagen te versturen, dus het duurt ietsje langer dan gebruikelijk. Zorg er dus voor dat je een beetje op tijd bent!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan
Beeld | Getty

Margriet 52 ligt nu in de winkel!Met deze week: 21 pagina’s feestrecepten, hoe corona in één klap mijn leven veranderde, kerstvoorpret, winteruitjes in Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant