type moeder sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Van zorgzaam tot avontuurlijk: dit type moeder ben jij op basis van je sterrenbeeld

Wie regelmatig haar horoscoop leest, weet dat je sterrenbeeld veel zegt over je persoonlijkheid. En dus ook over de manier waarop je het moederschap invult. Benieuwd wat voor type moeder je bent? Je leest het in de sterren.

Dít zegt je sterrenbeeld over jouw rol als moeder.

Waterman

Een van de belangrijkste lessen die je je kind wilt meegeven? Jezelf blijven. Je wordt namelijk niet graag in een hokje geduwd. Als Waterman behandel je kinderen als gelijke, wat het soms moeilijk maakt om je grenzen aan te geven.

Vissen

Wat jou als moeder typeert, is dat je nogal dromerig, spiritueel en emotioneel bent. Er werd bij jullie thuis vroeger vaak geknutseld, want je hoopt jouw creatieve talent door te geven. Jouw leven draait om het moederschap, dus niet gek dat je waarschijnlijk te maken hebt met het legenestsyndroom.

Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan ben je energiek en vol zelfvertrouwen. Wat je ambitieuze plan ook is: je gaat net zo lang door tot het gelukt is. Als moeder geef je je kinderen mee om hun angsten opzij te zetten en hun dromen na te jagen. Minder goede eigenschappen van de Ram? Je kunt wat competitief en egocentrisch zijn en vindt het moeilijk om een stap terug te doen.

Stier

Jij bent een echte rots in de branding, Stier. Je staat bekend om je onvoorwaardelijke liefde en zorgende kant, maar ook om je strenge karakter. Zijn je kinderen gedisciplineerd? Dan hebben ze dat waarschijnlijk van jou. Je koppigheid en voorkeur voor gewoonten is niet altijd goed te combineren met het moederschap, waarin je soms ook flexibel moet zijn.

Tweelingen

Slim, scherp, grappig: allemaal eigenschappen die horen bij het sterrenbeeld Tweelingen. Je staat altijd open voor een goed en diepgaand gesprek, bent geïnteresseerd en kunt goed luisteren. Diep van binnen voel je je nog steeds jong, dus jouw kinderen zien je waarschijnlijk eerder als vriendin dan als moeder.

Kreeft

Als iemand zorgzaam, liefdevol en empathisch is, ben jij het wel Kreeft. Die zorgende rol had je vroeger al, toen je graag zorgde voor poppen, broertjes en zusjes of huisdieren. Als de kinderen en zijn, doe je er alles aan om het thuis zo gezellig mogelijk te maken. Je zet de behoeften van een ander altijd boven die van jezelf, wat soms vermoeiend kan zijn.

Leeuw

Is jouw sterrenbeeld Leeuw? Dan ben je eigenlijk nooit echt volwassen geworden. Die speelsheid kun je helemaal kwijt in het moederschap. Je bent een geboren leider en probeert die kwaliteit ook mee te geven aan je kinderen. Let op dat je de lat voor hen (en voor jezelf) niet té hoog legt.

Maagd

Als Maagd heb je twee kanten: vaak ben je extreem georganiseerd, maar soms laat je de boel de boel. Je kinderen komen vaak met vragen naar je toe, want als het op herinneringen en feitjes aankomt, ben je een soort wandelende encyclopedie. Vanwege je oog voor detail kun je soms perfectionistisch zijn en piekeren.

Weegschaal

Kiezen wat jullie dit weekend gaan doen, vanavond eten of wat jullie volgende vakantiebestemming is? Dat laat je liever aan een ander over, want kiezen is niet jouw sterkste kant. Gelukkig helpen je kinderen om minder besluiteloos te zijn. Je bent graag met je uiterlijk bezig en zorgde er toen de kinderen klein waren voor dat zij er ook tiptop bijliepen.

Schorpioen

Geldt voor de meeste moeders, maar zeker voor de Schorpioen: je zou voor je kind door het vuur gaan. Soms ben je wat (te) beschermend over je kroost, maar zij zijn nu eenmaal het allerbelangrijkste voor je. Ze kunnen niets voor je achterhouden, want jij prikt er meteen doorheen.

Boogschutter

Weekenden, vakanties en feestdagen zijn voor jou hét moment om nieuwe herinneringen te maken met je (klein)kinderen. Als avonturier zorg je ervoor dat zulke momenten nog vaak ter sprake komen. Ook fijn: je bent lekker optimistisch, waardoor je situaties altijd positief benadert.

Steenbok

Jij bent de baas in huis, Steenbok. Je zorgt dat alles in huis op rolletjes loopt, werkt hard en zorgt voor structuur. Liefde uit je niet door iemand te knuffelen, maar door ervoor te zorgen dat het je kinderen aan niets ontbreekt. Als ze iets van jou hebben geleerd, is het wel dat je hard moet werken om je doelen te bereiken.

Bron | Harpers Bazaar, Style Caster, Ouders van Nu, Times of India

Maike AbmaGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden