null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Van staand werken tot continu videobellen: zó werk je het beste thuis volgens je sterrenbeeld

Hoewel de meeste mensen weer steeds vaker naar kantoor gaan, hebben we ruim een jaar lang thuis moeten werk. En dat doe je misschien nu nog steeds een stuk vaker dan voor de pandemie. Of je dat nou zwaar vindt, of dat je het stiekem juist wel lekker vindt zonder je collega’s, dat heeft blijkbaar met de stand van de sterren te maken. Dít zegt je sterrenbeeld namelijk over hoe jij het beste kunt thuiswerken. 

Van continu contact op zoeken met collega’s en virtuele borrels tot zelfstandig je eigen werktijden bepalen: dít werkt het best voor jouw sterrenbeeld.

Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan is thuiswerken van achter de eettafel eigenlijk niks voor jou. Je bent dol op actie en zit bomvol energie. Dat moet eruit. Om het thuiswerken zo productief mogelijk te houden is het voor dit sterrenbeeld daarom belangrijk om elk uur even op te staan en een rondje te lopen. Daarnaast is een dagelijkse work-out voor of na werk perfect om even al die energie eruit te gooien. Ook een sta-bureau is voor een Ram ideaal. Hierdoor ben je net iets actiever bezig.

Stier

Ben jij een Stier? Dan is het belangrijk dat je eerst je thuiswerkplek helemaal op orde hebt, voordat je lekker aan de slag kunt. Je thuiskantoor moet er mooi uitzien, dus bloemen, een kamerplant en een geurkaars mogen eigenlijk niet ontbreken. Daarnaast ben je dol op een vaste routine, en dat houdt je gemotiveerd tijdens het thuiswerken.

Tweelingen

Is jouw sterrenbeeld Tweelingen? Dan ben je al snel verveeld. Je bent dol op nieuwe dingen en uit veranderingen haal je nieuwe energie. Daarom is thuiswerken voor dit sterrenbeeld nog best een uitdaging. Om te zorgen dat het niet saai wordt, is het dus belangrijk dat elke dag er anders uit ziet. Of dat nou een andere werksetting is of hele diverse to-do-lijstjes, beide opties geven je nieuwe energie.

Kreeft

Thuiswerken is voor het sterrenbeeld Kreeft geen probleem. Je bent stiekem eigenlijk een echte huismus. Tegenstrijdig genoeg wil je ook graag tijd doorbrengen met je dierbaren en wil je graag voor mensen zorgen. Daarom vind je het soms nog lastig om werk en privé gescheiden te houden. Zeker tijdens het thuiswerken. Probeer daarom echt op een aparte plek in huis je thuiskantoor te bouwen, zodat als de werkdag er op zit en je uit je ‘kantoor’ stapt het tijd is voor je privéleven.

Leeuw

Ben jij een Leeuw? Dan ben je een geboren leider en wil graag erkenning voor je harde werken. Tijdens het thuiswerken kan dat soms lastig zijn. Je leidinggevende kan natuurlijk minder goed zien waar jij je allemaal voor inzet, dan wanneer jullie op kantoor werken. Daarom kan het prettig zijn om regelmatig contact te houden met je leidinggevende over je taken en tussentijds een e-mail te sturen met een overzicht van wat er de afgelopen tijd allemaal bereikt is en wat er nog moet gebeuren.

Maagd

Is jouw sterrenbeeld Maagd? Dan ben je een echte harde werker. Hierdoor kun je je pauzes tijdens het thuiswerken nog wel eens overslaan. Dat lijkt onschuldig, maar is op den duur niet goed. Ook niet voor je productiviteit. Neem dus eens wat vaker pauze en ga tijdens de lunch even naar buiten, in plaats van achter je bureau te blijven zitten.

Weegschaal

Ben jij een Weegschaal? Dan kan je het thuiswerken als eenzaam ervaren. Je bent dol op praatjes maken met collega’s en dat is er thuis vaak niet bij. Voor jou werkt het goed om veel te videobellen. Spreek met een collega of vriendin af om samen te lunchen, of organiseer een virtuele lunch om tussen het werken door even bij te kletsen. En ook buiten werktijd is het voor het sterrenbeeld Weegschaal heel belangrijk om actief te blijven en te socializen. Probeer daar naast je werk genoeg tijd voor vrij te houden.

Lees ook: Thuiswerken vanuit je slaapkamer? Dít is de invloed op je mentale gezondheid

Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen is heel goed in thuiswerken. Je hebt een flinke dosis zelfmotivatie en zelfdiscipline. Voor jou werkt het wel het beste om je eigen werktijden te kiezen, om zo productief mogelijk te werken. Overleg daarom eens met een leidinggevend of het mogelijk is om zelf je dag meer in te delen.

Boogschutter

Is jouw sterrenbeeld Boogschutter? Dan ben je graag eigen baas. Je bent dol op grote uitdagingen en afwisseling op de werkvloer. En dat laatste is tijdens het thuiswerken nog wel eens lastig. Probeer daarom op verschillende plekken te werken. Zo houd je er toch nog een beetje variatie in. Je grootste valkuil is dat je de neiging hebt om door te blijven werken. Zorg daarom dat je echt genoeg pauzes neemt op een dag en er even uit gaat.

Steenbok

Jij bent dol op werken. Je werkt doelgericht en als je een taak hebt volbracht ga je het liefst direct door naar de volgende. Tijdens het thuiswerken ben je vaak de eerste die begint, en de laatste die afsluit. Let daarom goed op dat je niet doorslaat in het werk en houd goed bij hoeveel uur je op een dag hebt gewerkt. En onthoud: komt het vandaag niet af, dan kan het morgen ook nog. Je moet ook genoeg tijd overhouden om te ontspannen.

Waterman

Is jouw sterrenbeeld Waterman? Dan is thuiswerken een behoorlijke uitdaging. Je bent namelijk dol op sociaal contact. Om het teamgevoel thuis toch vast te houden is het daarom fijn om regelmatig met het team te videobellen en tussen het werken door contact te houden met je collega's.

Vissen

Mensen met het sterrenbeeld Vissen zijn heel creatief, maar dat kan tijdens het thuiswerken in de knel raken. Neem daarom tijdens het werken genoeg tijd om creatief bezig te zijn, bijvoorbeeld door te tekenen of te dagdromen. Zo kom je weer tot nieuwe inzichten en dit helpt je juist om productiever te werken.

Bron | Apartement Therapy

Beeld | Getty Images

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden