null Beeld Getty Images. Illustraties: Shutterstock
Beeld Getty Images. Illustraties: Shutterstock

PREMIUM

Van eenvoudige buikspieroefeningen tot overheerlijke jonge tuinboontjes

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

null Beeld

Buikspieren

Breng je linkerknie naar je borst, span je buikspieren aan, houd je been even daar en wissel af met je rechterbeen. Hoe vaak houd je het vol?

Wespentijd

Een heftige zwelling na een wespensteek is niet altijd een allergische reactie, zegt internist-allergoloog ­Hanneke Oude Elberink. Wél een alarmsignaal: binnen minuten tot een uur een reactie op afstand van de steek, bijvoorbeeld ­galbulten op je benen na een steek in je hand. Heeft iemand het benauwd, shockverschijnselen, een zwelling in de hals of is hij of zij gestoken in mond of keel: bel dan meteen 112.

Liefde gaat door de maag

Gezond eten én de liefde houden je in topconditie. Helaas blijken eetgewoontes een ­bedreiging voor die liefde. Je partner of date knapt volgens Amerikaans onderzoek vooral af op te snel eten, kieskeurig zijn, gedachteloos je eten naar binnen werken, een voorkeur voor junkfood en ongevraagd eten van het bord van de ander halen.

null Beeld

Aldus Bart De Smet van het Vlaams Instituut voor de Zee in De Standaard.

Tuinbonen

Dit is het seizoen van de tuinbonen. Profiteer ervan, want jonge boontjes hebben een zachte en volle smaak. Krijg je meteen eiwitten, mineralen, vezels en vitamine B (goed voor je energiehuishouding) en C (meer weerstand) binnen.

null Beeld

Zorgeloos jezelf

Sociale onderneming ProudBreast ontwikkelde een comfortabele prothese, maar is ook een community die vrouwen zonder borst(en) wil inspireren om zorgeloos zichzelf te zijn. Onlangs kwam een glossy vol lifestyle, inspiratie en positieve ervaringen uit die je helpt met je zoektocht naar fijne producten. Bestel voor € 3,95 een exemplaar van ProudBreast Magazine via de webwinkel van proudbreast.nl

Nicole GommersGetty Images. Illustraties: Shutterstock

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden