MT1920 M1920 En ook nog Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

Van een digitaal dagboek bijhouden tot snel je telefoon opladen

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op online gebied.


Folder AAN/ folder UIT

De bekende nee/ja-stickers op brievenbussen verdwijnen volgend jaar uit het straatbeeld. Vanaf dan registreren huishoudens de keuze om wel of geen reclamefolders en huis-aan-huisbladen te ontvangen digitaal. Ook is het mogelijk de bezorging tijdelijk stop te zetten. Nederland is wereldwijd het eerste land dat deze voorkeur digitaliseert.
Wil je meer weten? Kijk op inmijnbus.nl

MT1920 M1920 En ook nog Beeld

Tip: even offline

Je mobiel sneller opladen? Zet hem op vliegtuigmodus. Zo verbruikt je apparaat geen energie door constant naar dataverbindingen te zoeken, en is de batterij een stuk sneller weer vol. Wees je er wel van bewust dat in vliegtuigmodus geen berichten en telefoontjes binnenkomen.

3x digitaal dagboek

Hoe leuk is het om je favoriete momenten vast te leggen in een digitaal dagboek? Bijvoorbeeld met deze drie apps.

 1. Sociaal dagboek
  Momento houdt al je bezigheden op social media bij en bundelt deze in een persoonlijk dagboek. Van evenementen, check-ins en opgeslagen muziek tot plaatsen die je bezoekt en mensen die je ontmoet. Naast deze herinneringen via social media kun je zelf onder andere tekst, foto’s en locaties toevoegen.
  Voor iOS
 2. Videodagboek
  One second everyday, de naam zegt het al: elke dag kies je een moment uit waarop je één seconde filmt. Alle fragmenten zet de app in een overzicht, zodat je na elke maand (en na elk jaar) een kort filmpje van je leven hebt.
  Voor iOS en Android
 3. Fotodagboek
  Met PicYourMoment (PYM) maak je elke dag een foto op een onverwachts moment. Zodra je een melding ontvangt, open je de applicatie (hier kun je wat mee smokkelen) en heb je een paar seconden de tijd om iets vast te leggen.
  Voor iOS en Android
MT1920 M1920 Online nieuws Beeld

Aan de slag!

De temperaturen lopen langzaam verder op en de zomer komt steeds dichterbij. Hoog tijd om de tuin klaar te maken, zodat je straks volop kunt genieten van de zomerzon. Op margriet.nl/tuin-zomerklaar lees je welke zes tuinklusjes je in mei kunt doen.

Tara BeckGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden