Sterrenbeeld Stier Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De ene Stier is de andere niet

Van de work-a-holic tot de hopeloze romanticus: welk type van het sterrenbeeld Stier ben of ken jij?

Ben jij een Stier? Dit sterrenbeeld staat erom bekend attent, eerlijk, geduldig, nuchter en grappig te zijn. Maar ook koppig, bazig, bezitterig en veeleisend. Ach, de ene Stier is de andere niet. Er zijn namelijk vier typen te onderscheiden.

En, in welk type Stier herken jij jezelf of een ander?

De algemene eigenschappen van sterrenbeeld Stier

Stieren hebben volgens de astrologie sterk de behoefte aan sociale en financiële stabiliteit. Ze houden van extravagantie en mooie spullen, dus je zou ze wel wat materialistisch kunnen noemen. Maar daar werken ze dan ook hard voor. Stier is kritisch en gaat niet snel met de meute mee. En wat de liefde betreft, is Stier ook een harde werker en verwacht ze precies hetzelfde van haar partner terug. Je hebt een goede aan Stier, maar ze heeft dus ook zo haar typische negatieve kanten. Al hangt dat er vanaf met wat voor Stier je te maken hebt.

Vier typen van sterrenbeeld Stier

1. De work-a-holic

Stier staat van nature al bekend als een harde werker, maar sommige Stieren zijn daar nog een standje ijveriger in. En waar de doorsnee Stier stopt als haar doel bereikt is, gaat deze Stier door. Wel weet deze Stier een gezonde balans tussen werk en vrije tijd te houden.

2. De hopeloze romanticus

Zoals we eerder al schreven, schroomt Stier er niet voor om zich voor honderd procent in een relatie te geven. Kom maar op met die intimiteit en diepgang. De diehard type Stier geeft zich helemaal in een relatie en houdt van veel lichamelijk contact, zoals knuffels geven en handen vasthouden. Deze Stier kan soms wel een beetje doordraven. En krijgt zij niet precies hetzelfde terug van haar partner, dan kan ze een nogal bezitterig worden.

3. De meegaande Stier

Stier staat bekend als de koppigste van de dierenriem. Niet per se een makkelijk sterrenbeeld om mee te leven, dus. De heersende planeet van Stier is Venus. Maar sommige Stieren zijn juist vatbaarder voor de invloed van Mercurius. Deze Stier is onder invloed van die planeet wat flexibeler en meegaander. Ietwat makkelijk om mee om te gaan, aangezien deze Stier zich wat makkelijker op een situatie of persoon aanpast dan andere Stieren.

4. De levensgenieter

Zoals gezegd staan Stieren bekend om hun motivatie en ambitie op werkgebied. Maar dat hoeft zich niet bij elke Stier te uiten in lange werkdagen en altijd maar ‘druk, druk, druk’ zijn. Nee, je hebt ook een wat meer relaxte Stier, die zeker niet vies is van werken, maar dat wel graag op een rustige manier doet. Dus niet met een strakke deadline en van hot naar her gaan, bijvoorbeeld. Even pas op de plaats, want je moet ook van het leven genieten! Stier is ook een echte levensgenieter, al maakt de ene Stier daar net wat meer tijd voor dan de andere Stier.

Bron | pinkvilla.com, mediumchat.nl

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden