MT30 Margriet online Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Van Amber Alert op Insta tot een nieuwe podcast-app

Dit zijn de laatste nieuwtjes en leuke weetjes op online gebied.

Samen alert

De politie verstuurt elk jaar gemiddeld twee landelijke en acht regionale AMBER Alerts. Met deze alarmdienst proberen ze vermiste kinderen in levensgevaar op te sporen. Socialmediaplatform Facebook werd al betrokken bij het verspreiden van de AMBER Alerts, maar sinds kort krijgen ook Instagramgebruikers een melding in hun feed als er in de buurt wordt gezocht naar een vermist kind.
Meer weten? Kijk op margriet.nl/amber-alert

null Beeld
null Beeld

TIP

Wist je dat je Androidgebruikers kunt uitnodigen voor een FaceTimegesprek? Het werkt zo: open met je iPhone (iOS15) FaceTime, klik op ‘maak een link aan’ en verstuur deze aan de personen die aan het videogesprek willen deelnemen.

null Beeld

Voor podcastliefhebbers

Naast videostreamingsdiensten, zoals Netflix, Videoland en HBO Max, heb je nu ook abonnementendiensten voor podcasts (en luisterboeken). Zo werd onlangs het platform Podimo gelanceerd. Wie een abonnement heeft, krijgt – net als bij videostreamingsdiensten - toegang tot exclusieve content, zónder reclame.
podimo.com/nl

null Beeld

Kom van die stoel af!

Urenlang achter elkaar zitten is niet goed voor je lichaam. Toch kan het er – zeker bij een (drukke) kantoorbaan - nog weleens bij inschieten om af en toe op te staan en een rondje te lopen. Een handig geheugensteuntje: stand-up. Deze app geeft om de zoveel ingestelde minuten een seintje.
Op margriet.nl/bewegen lees je meer tips om voldoende te blijven bewegen.

null Beeld

1. Ideale reisgenoot

Moovit is een interactieve reisplanner voor het openbaar vervoer in binnen én buitenland. Bus, trein, metro of tram, alle lokale vervoersopties vind je hierin terug. Liever met een taxi naar je bestemming? In de app worden onder andere opties voor Uber gegeven.

2. Valuta

Ga je naar een land waar ze betalen met een andere munteenheid, dan kan het handig zijn om te weten wat alles nou precies kost. Met Valuta+ reken je wisselkoersen eenvoudig om. Voor wie een klein beetje zicht wil houden op wát er in de vakantie allemaal uitgaat is er de app Trail Wallet.

3. Dag jetlag

Hoe vervelend is het om de eerste dagen van je reis te laten verpesten door een jetlag? Gelukkig is er een tool om dit (grotendeels) te voorkomen. In de webapplicatie Jet Lag Rooster voer je de vluchtgegevens en je slaappatroon in, en krijg je te zien wat de ideale tijd is om te gaan slapen en op te staan. sleepopolis.com

Tara BeckGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden