Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

In dit Nederlandse museum kun je binnenkort de ‘vaginabroek’ bewonderen

centraal-museum-broek-margriet.jpg

Een broek die lijkt op een vagina wordt binnenkort tentoongesteld in het Centraal Museum in Utrecht. En óf dat kunst is.

De broek, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink, werd speciaal gemaakt voor een videoclip waarin een ode aan de vagina wordt gebracht. En nadat het al een prestigieus plekje in het Fashion Institute of Technology in New York kreeg, strijkt het meesterwerk binnenkort dus neer in het Centraal Museum.

Op zoek naar roze stoffen

Toen Duran werd gevraagd de vaginabroek te ontwerpen, is hij bepakt met foto’s van vagina’s over de stoffenmarkt gaan struinen. Ja, écht. “Ik heb gezocht naar stoffen die de vagina, de schaamlippen, die hele partij zo goed mogelijk nabootsen qua kleur,” vertelt hij aan RTL Nieuws. “En de buitenste laag heeft een vulling van fiberfill, waardoor het echt zo’n zacht kussentje wordt.”

Genieten

Sindsdien is zijn ontwerp wereldberoemd geworden. Hartstikke leuk, maar hij hoopt dat hij niet voor altijd ‘die ontwerper van die vaginabroek’ blijft. Maar, geeft-ie toe: “De vaginabroek heeft vast en zeker bijgedragen aan de leuke opdrachten die ik nu mag doen, dat moet ik niet vergeten. Ik geniet dan ook zeker van het moment.”

Je kunt de vaginabroek vanaf juli in het Centraal Museum in Utrecht aanschouwen. Met wie je dat gaat doen? Eh, tja, dat laten we aan jou over. Alvast een voorproefje:

?

Een bericht gedeeld door Duran Lantink (@duranlantinkyo) op

Dit is de volledige videoclip:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | RTL Nieuws
Beeld | ANP

Ook interessant