Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Last van uitvallende wimpers? 7x dít kan de oorzaak zijn

wimpers.jpg

Volgens middeleeuws bijgeloof zou het geluk brengen als je een uitvallende wimperhaar wegblaast en een wens doet. Hartstikke leuk, maar je baalt er natuurlijk wel van als je voor je gevoel steeds minder wimpers overhoudt.

Uiteindelijk groeien ze heus wel weer terug, maar niet binnen één nacht. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het goed te weten dat de volgende zaken zomaar de oorzaak kunnen zijn van je uitvallende wimpers.

1. Je wrijft te vaak of hard in je ogen

Heerlijk, een dag geen make-up. Maar je wimpers zijn daar minder blij mee als dit betekent dat jij om de haverklap in je ogen wrijft. Daardoor vallen de haartjes sneller uit. Ook hardhandig je mascara afhalen met make-upremover is geen goed plan. Je kunt beter voor een milde reiniging gaan en vooral zacht over je wimpers deppen.

2. Je gebruikt een te zware mascara

Als je kwetsbare wimpers hebt, is het misschien geen goed plan om ze te voorzien van een dikke laag mascara. Een variant die je aanbrengt met een dun borsteltje is dan een betere optie. En houdt het bij dat ene laagje. Al kun je het voor een feestje of andere bijzondere gelegenheid heus wel een keer wat bonter maken.

3. Je wimperkruller trekt de haartjes eruit

Hier kun je vrij weinig tegen doen. Want hoe voorzichtig je de kruller ook hanteert, bij het gebruik loop je het risico dat er hier en daar een wimper sneuvelt. Misschien is het een idee om je wimpers permanent te laten krullen? Informeer eens bij een beautysalon naar de mogelijkheden en kosten.

4. Je hebt een ontstoken ooglid

Kamp je met rode, dikke en schilferende oogleden? Dan kun je zomaar een infectie te pakken hebben. En die kan wimperverlies veroorzaken. Bel bij een ontsteking je huisarts.

5. Je hormonen veroorzaken de wimperuitval

Hormonen hebben veel invloed op je haargroei. Zo kan er haar groeien op plekken waar je het liever niet krijgt, of juist uitvallen op plaatsen waar je het wilt houden. Door stress of bij ziekte kunnen hormonen een opdoffer krijgen en zo kan je haargroei weer worden beïnvloed. De cyclus kan dat te kort worden, waarbij je haar snel uitvalt en zwakker teruggroeit. Dit gebeurt dan ook bij je wimpers.

6. Je laat make-up te lang zitten

Niet alleen voor je huid, ook voor je wimpers is het ’t best om make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Door make-up kunnen je haarfollikels worden geblokkeerd. Hierdoor ontstaat een tekort aan lucht en zuurstof waardoor de haarzakjes kunnen verstoppen. Dit kan tot een infectie lijden. En je hebt hierboven al gelezen wat daar het gevolg van is: wimperuitval.

7. Je hebt nepwimpers of wimperextensions gedragen

Zowel nepwimpers als extensions hechten zich met lijm aan je eigen wimpers. Als je ze niet voorzichtig loshaalt, trek je zo een aantal wimpers mee. Bij een goede salon kunnen ze je wimperextensions voorzichtig voor je verwijderen. Zijn je wimpers je lief, maak dan vooral gebruik van hun expertise.

Mascara uitgedroogd? Gooi ‘m niet meteen weg! Dit is de simpele oplossing:

Bron | wellandgood.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant