Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

‘Loewie’ of ‘Lewis’? Zó spreek je de naam van de kleine prins Louis uit

prins-louis-naam.jpg

Al voordat-ie was geboren, hield de naam van deze baby met blauw bloed de gemoederen bezig. Want hoe zouden William en Kate hun jongste spruit noemen? Op 23 april kwam het jongetje ter wereld en een paar dagen later werd bekendgemaakt dat hij luistert naar de naam Louis. Prins Louis, dus. Maar hoe spreek je Louis eigenlijk uit?

Frans of Engels?

Spreek je de naam van prins Louis uit op z’n Frans, dus als ‘Loewie’? Of zeg je op z’n Engels ‘Lewis’? De schrijvers van het blog Tea time with the Cambridges zorgen voor opheldering en maken met een van hun laatste berichten een eind aan deze discussie.

‘Loewie’

In hun stories op Instagram laat het blog – dat je alles vertelt over William, Kate en hun kinderen – weten dat de Franse uitspraak wordt gehanteerd. Je spreekt de naam van prins Louis dus uit als ‘Loewie’. Onduidelijk blijft waarom het koninklijke stel niet heeft gekozen voor de Britse uitspraak, wat misschien eerder te verwachten viel. Maar nu weten we in elk geval wél hoe het moet. Toch handig, zo’n blog met prinselijke trivia, achtergrondinformatie en wetenswaardigheden.

Naam prins Louis uitspraak

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.nl
Beeld | ANP

Ook interessant