Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Op déze 5 manieren verdoezel je uitgroei het best 

uitgroei-haarverf.jpg

Als je je haar verft, is uitgroei onvermijdelijk. Heb je er genoeg van je kapsel telkens weer te moeten kleuren? Dít zijn de beste manieren om je haartint geleidelijk te laten veranderen in je eigen kleur.

Of je nu klaar bent met die zomerse highlights of (eindelijk) je grijze haren vrij spel durft te geven: je kunt zelf gemakkelijk zorgen voor een feilloze overgang. Al dan niet met een beetje hulp van de kapper.

1. Als je van licht terug wilt naar donker

Laat de dode puntjes knippen, die zijn het meest poreus. En als je haar poreus is, kan het te veel verf opnemen. Daardoor wordt het onderin snel donkerder dan de rest van je haar en heb je geen egale kleur. Om dit te voorkomen, kun je die puntjes het best eerst in een warme, oranje tint (laten) verven en er dan donkerdere verf overheen zetten.

Blond haar bruin verven Margriet

2. Als je van donker terug wilt naar licht

Anders dan bij van licht naar donker is de switch van bijvoorbeeld bruin terug naar blond haar niet binnen een dag te maken. Tenminste, niet op een mooie manier. Om je haar zo min mogelijk te beschadigen bij deze overgang, kun je om de paar weken highlights (laten) zetten. Zo wordt het ‘vanzelf’ steeds lichter. Heb je meer geduld? Laat je haar dan groeien en om de paar maanden voorzien van highlights, totdat je de gewenste kleur bereikt. Gebruik zilvershampoo om te voorkomen dat je haar gelig uitslaat.

Bruin haar blond verven Margriet

3. Als je highlights wilt laten uitgroeien

Om te zorgen dat je de strepen minder ziet, helpt het om tussen de highlights ook lowlights aan te (laten) brengen. Ligt de tint van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur, dan kan een verfspoeling in de kleur van je haar al voldoende zijn om de uitgroei bijna onopgemerkt te laten terugkomen.

4. Als je pasteltinten wilt laten uitgroeien

Je haar voorzien van roze en paarse tinten was zeker deze zomer helemaal in. Ben je voor die trend gezwicht, maar ben je er inmiddels wel weer klaar mee? Dan zullen je geverfde lokken eerst ontkleurd moeten worden voordat je er je eigen haarkleur op kunt aanbrengen. Wil je terug naar bruin haar, dan is het belangrijk om de geverfde haren wat warmer van kleur te maken. Zo verloopt de overgang naar je natuurlijk tint geleidelijk en valt uitgroei amper op.

5. Als je je haar (natuurlijk) grijs wilt laten worden

Net als bij het uitgroeien van highlights zijn bij het laten groeien van grijs haar lowlights een goed idee. Hiermee zorg je voor een subtiele overgang. Probeer gedurende dit proces ook eens andere scheidingen uit. In sommige gebieden zitten meer grijze haren dan in andere. Hierdoor kan de manier waarop je je haar laat vallen een wereld van verschil maken.

Bron | purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant