Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De twee vragen waarmee je altijd indruk maakt bij een sollicitatiegesprek

sollicitatiegesprek.jpg

Een sollicitatiegesprek blijft spannend, hoe vaak je er ook een hebt gevoerd. Wat gaan ze aan je vragen? En wat kun je daar het best op antwoorden?

Maar onderschat ook de kracht van zélf iets vragen niet, tijdens een sollicitatiegesprek. De Amerikaanse carrière-adviseur Jason M. Lemkin is ervan overtuigd dat déze twee vragen je succes gaan opleveren.

1. Hoe staat het bedrijf er over een jaar voor?

Qua financiën, projecten, maar ook wat de werknemers betreft. Uit het antwoord op deze vraag kun je al een hoop afleiden over hoe goed of slecht het met een bedrijf gaat. Wel fijn om te weten, voordat je er misschien gaat werken. Het zegt ook veel over de manier waarop het bedrijf meedenkt over de (nabije) toekomst van zijn werknemers. Bovendien stelt een gedreven leidinggevende het maar wát op prijs als jij je zo bezighoudt met de toekomst van het bedrijf.

2. Wat verwachten jullie van mij in mijn eerste drie maanden?

Kunnen potentiële werkgevers die vraag niet een-twee-drie beantwoorden? Dan moet je jezelf misschien achter de oren krabben. Want nemen zij je dan aan om simpelweg een gat te dichten of zien ze je echt graag groeien in je functie? Antwoord krijgen op deze vraag levert zowel voor jou als voor het bedrijf duidelijkheid én succes op. Binnen drie tot vier maanden zou er van beide kanten goed aangevoeld moeten worden of het een match is, of dat je beter verder kunt zoeken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Time
Beeld | iStock

Ook interessant