Margriet logo
Louis van Gaal en Truus Opmeer Beeld Levin den Boer
Beeld Levin den Boer

Truus is trots op Louis van Gaal: 'Hij doet het toch maar'

Na de laatste overwinning van het Nederlands elftal op het WK in Qatar, kan het team zich klaarmaken voor de volgende wedstrijd. Ook bondscoach Louis van Gaal is druk bezig met de voorbereiding. Zijn vrouw Truus is afgereisd naar Qatar en moedigt het Nederlands elftal én haar man aan.

Ze is enorm aan het genieten, vertelde ze aan Hart van Nederland.

Juichend aan de zijlijn

Vrijdag 9 december speelt Oranje de volgende wedstrijd tegen Argentinië, waar Truus juichend aan de zijlijn zal staan. Wat er door haar heen gaat als ze haar man bezig ziet? “Dat ik heel veel van hem hou en heel trots op hem ben. Hij doet het toch maar. En we zitten weer bij de laatste acht van de wereld, ondanks zijn moeilijkheden op dit moment. Genieten.”

Ondanks dat het Nederlands elftal het goed doet, merkt Truus dat ze weinig felicitaties krijgt. “In Nederland heerst toch wel het gevoel dat je bijna slecht bent als je hier bent. Dat vind ik dus niet!”vertelde ze. Truus ziet weinig supporters in Qatar. “Louis zei zaterdag nog tijdens de wedstrijd tegen de VS: zíjn er wel Nederlanders? Je ziet één of twee streepjes.”

Weinig oranjefans

Truus liet weten dat er zaterdag 3 december zo‘n 827 Nederlanders aanwezig waren in het stadion. Dat vindt ze jammer, omdat de spelers daar nou juist van genieten. “Normaal zitten er duizenden mensen in oranje en nu kom je daar binnen. Zaterdag ook, alles was Amerika eigenlijk.”

Van vrienden horen Truus en Louis wel genoeg. “Een van Louis’ beste vrienden schreef: ‘Truus, je kan maar beter winnen met weinig fans dan verliezen met veel fans’, dus dat heb ik dan maar aan Louis doorgeappt.”

Romantische kant van Louis van Gaal

Onlangs vertelde Truus in een interview met Nouveau Magazine, openhartig over de romantische kant van Louis. Truus vertelt dat er vaak wordt gedacht dat zij altijd de gezellige en toegankelijke van het stel is, maar dat dit beeld toch niet helemaal blijkt te kloppen. “In werkelijkheid is Louis veel liever. Ik kan op een gegeven moment echt klaar zijn met iemand. Louis vindt dat zwart-wit: hij geeft iedereen altijd een tweede kans. Hij is ook heel goedgelovig, zelfs een beetje naïef.”

Verder wordt er volgens Truus vaak gedacht dat Louis maar weinig humor heeft, terwijl ze samen juist heel vaak lachen. “Bijvoorbeeld als ik een avondje niet thuis ben. Dat vindt hij zó ongezellig. Dus dan zegt hij: ‘Nou, dan ga ik wel naar mijn minnares.’ En ik: ‘Zorg je dan wel dat je daar niet indut op de bank, zoals hier?’” Meer over dit interview lees je hier.

Bron | Hart van Nederland

Sanne van de WeteringLevin den Boer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden