Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Hoe je met een zakje vol munten vliegjes kunt buiten houden

hoe-je-met-een-zakje-vol-munten-vliegjes-kunt-buiten-houden.jpg

Of het nu fruitvliegjes zijn of gewone vliegen: je wilt ze gewoon niet in huis. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze vervelende insecten buiten de deur blijven? De Britse Alison Turnball Halliday ontdekte hier een geniaal trucje voor.

Een zakje met wat muntgeld en water bleek namelijk genoeg te zijn om vliegjes buiten de deur te houden.

Zak op de grond

Op een Facebookpagina dat in het teken staat van schoonmaak-hacks, deelde zij haar handige tip. Ze plaatste en foto van een plastic zakje met water en munten en schreef daar het volgende bij: “Ik heb weleens gehoord dat een zakje met water en munten genoeg is om vliegen buiten de deur te houden en vandaag nam ik zelf ook de proef op de som. Ik had niet de mogelijkheid om de zak ergens op te hangen, dus ik heb het gewoon voor de deur op de grond gelegd.”

Lees ook: Last van vervelende vliegjes bij je planten? Zó kom je er vanaf

Positieve reacties

Volgens Alison werkt het trucje als een tierelier: “De deuren zijn al sinds vanochtend half zeven open en er is nog geen één vlieg naar binnen gekomen, zelfs niet toen ik eten aan het bereiden was.” Onder haar post reageren veel mensen dat het trucje bij hun ook heeft gewerkt. Iemand geeft zelfs aan dat ze van honderden vliegjes in haar huis naar slechts eentje ging.

Zó werkt het

Het trucje zelf is gelukkig heel simpel. Je hebt alleen een plastic zakje nodig dat je vult met wat water en muntjes. Vervolgens hang je dit zakje ergens in huis of plaats je ‘m op de grond. Wat deze truc zo effectief maak, blijft voor velen nog gissen. Sommige mensen zeggen dat de zak vol water een verwarrend effect heeft op de gevoelige ogen van vliegen, waardoor ze denken ze naar een lichaam vol water aan het kijken zijn en daardoor weg willen vliegen. Anderen beweren juist dat de vliegen in de war raken van het reflecterende licht dat van de zakjes afkomt. Ongeacht wat de reden ook is, wij vinden het trucje de moeite waard om te proberen!

Nieuwsgierig hoe Alison haar zakje had gemaakt? Hier kun je wat foto’s zien.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ladbible, Facebook
Beeld | iStock

Ook interessant