Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Van je telefoonverslaving afkomen? Met dit trucje lukt het écht

van-je-telefoonverslaving-afkomen-met-deze-truc-lukt-het-echt.jpg

Of we nu onze mail checken, Whatsappjes beantwoorden of even door Facebook scrollen: we turen dagelijks heel wat af op onze telefoon. Nu zou het natuurlijk beter zijn als we onze telefoon wat vaker weg zouden leggen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Gelukkig hebben wij een handig trucje voor je gevonden waar ’t je wellicht wél mee gaat lukken.

Trucje tegen telefoonverslaving

‘Grayscaling’ zou namelijk helpen om van je telefoonverslaving af te komen. Met ‘grayscaling’ bedoelen we dat je je telefoon op zwart-wit zet. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de kleuren van je telefoon beïnvloeden je meer dan je denkt. De kleuren en symbolen zijn heel bewust uitgezocht: ze worden namelijk op basis van uitgebreid onderzoek zo ontworpen dat we er op willen klikken, willen blijven en weer willen terugkomen. Door deze apps gewoon op zwart-wit te zetten zouden we minder snel geneigd zijn om er op te klikken of terug te keren.

Lees ook: Zo maak je je telefoonhoesje echt goed schoon

Hoe werkt het?

Je kunt je telefoon heel simpel op zwart-wit zetten. Bij een iPhone ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid > Weergave en tekstgrootte en zet je Kleurfilters aan en kies je vervolgens op Grijstinten. Bij Android verschilt per toestel hoe je de zwart-wit modus aanzet, maar je kunt deze optie bij meeste Android-telefoons vinden onder Toegankelijkheid of Opties voor ontwikkelaars. Ga jij het proberen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN
Beeld | iStock

Ook interessant