Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít goedkope trucje zou ervoor zorgen dat je huid er stralend én gezond uitziet

huid.jpg

Er zijn tegenwoordig duizenden producten die je een stralende huid beloven, maar wat blijkt nu? Het kan ook veel simpeler. Door een kleine aanpassingen te maken tijdens het reinigen van je gezicht, ziet je huid er stukken stralender én gezonder uit.

En het fijne is: het kost je helemaal niks!

60-seconden-regel

Als we schoonheidsspecialiste Nayamka Roberts-Smith moeten geloven, dan is het cruciaal om je gezicht 60 seconden (dus één minuut) te wassen. Nu denk je misschien dat je hier al aan komt, maar er zijn maar weinig mensen die 60 seconden lang hun gezicht reinigen. De meeste mensen stoppen al na zo’n 10 seconden en dat is eigenlijk heel erg zonde. In zo’n korte tijd krijgen de actieve bestandsdelen van je gezichtsreiniger namelijk nooit genoeg tijd om alle make-up en andere vuilrestjes goed te verwijderen. Je moet het eigenlijk een beetje zien als het poetsen van je tanden, dit heeft ook geen effect als je het maar 10 seconden doet.

Lees ook: Meghan Markle zweert bij déze dagcrème voor een stralende huid

Minder snel last van puistjes

De eerstvolgende keer dat je je gezicht gaat reinigen, is het dus belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Zorg ervoor dat je elk plekje van je gezicht onder handen neemt en blijf lekker het product in je gezicht masseren, dit stimuleert je bloedsomloop én geeft je een gezondere teint. Verwacht trouwens niet dat je meteen al na het reinigen van je gezicht resultaat ziet, waarschijnlijk zie je na een paar weken pas een verschil in je huid. Wat ook nog eens mooi meegenomen is, is dat je door deze manier van reinigen minder snel last hebt van puistjes. Omdat er geen make-up resten of vuil achterblijven op je gezicht, ontstaan er minder snel ontstekingen in je huid.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant