Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met dit trucje koop je in één keer de juiste kleur foundation 

young-african-woman-smiling-at-sunset.jpg

Duizelen alle opties in het make-upschap, en dan met name voor foundations, jou ook wel eens? Beige, neutraal, honing… het is best moeilijk om de juiste kleur voor je huid te kiezen. Gelukkig is er een handig trucje die laat zien welke ondertonen er in jouw huid zitten, wat de keuze een stuk makkelijker maakt.

De simpelste manier om de juiste kleur foundation of concealer te kiezen is natuurlijk door hulp in de winkel te vragen. Maar als je haast hebt of iets online wilt bestellen, is het best handig om te weten welke kleuren het beste bij je huid passen. Het kan namelijk lastig zijn om de goede kleur te kiezen: in winkels is het licht vaak een stuk anders dan buiten, en zelfs als je de kleur op je hand of arm test kan hij nog anders uitvallen op je gezicht.

Kleurondertoon

Daarom is de belangrijkste factor die je in de gaten moet houden bij het kiezen van een kleur de kleurondertoon van het product én die van je huid. Ondertonen kunnen kleuren zijn als geel, olijf, roze, perzik, paars, grijs, of een combinatie van twee of meerdere kleuren. Overal het algemeen zijn de ondertonen grofweg op te delen tussen koele, warme en neutrale ondertonen.

Vellen papier

Dit laatste is wat je van jouw huid wilt weten, omdat veel make-upmerken hun producten in deze drie categorieën opdelen. En er is een heel simpel trucje om te ontdekken in welke categorie de ondertonen in jouw huidskleur vallen. Neem een vel rood en een vel blauw papier, en houdt deze om en om naast je gezicht.

Warm, koel of neutraal?

Als je huidskleur het beste uitkomt naast blauw, dan heb je koele ondertonen. Zie je er beter uit naast rood, dan heb je warme ondertonen. Zien ze er beide goed uit? Dan heb je neutrale ondertonen. Simpel, toch? Wanneer je weet of jouw huid in de categorie koel, warm of neutraal valt, zul je zien dat het kiezen van een foundation of concealer meteen een stuk minder lastig is.

Scherp zien tijdens het opmaken? Deze make-upbril koop je nu met 85% korting in de Margriet Shop.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant