Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten Lifestyle

Dankzij dít handige trucje blijven je groenten langer vers

dankzij-dit-handige-trucje-blijven-je-groenten-langer-vers-margriet.jpg

Niets is zo vervelend als iets uit je koelkast willen pakken, maar erachter komen dat het niet meer goed is. Maar wist je dat er een heel makkelijk trucje is om ervoor te zorgen dat je groenten langer vers blijven? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een mason jar en een beetje water.

Deze vier groenten blijven langer vers door dit trucje.

Selderij

Of je nu van plan bent om een smoothie te maken met selderij of het juist als snack wil dippen in de hummus, selderij is een hartstikke veelzijdige groente. Maar helaas wordt het ook heel snel bruin en slap. Om dit te voorkomen kun je het beste de onderkant van de stelen afsnijden. Zet de stelen vervolgens in de mason jar in een klein beetje water. Ververs dit water om de dag en de selderij blijft hartstikke lang goed.

Asperges

Iets wat ook snel kan bederven, zijn asperges. Maar als je de houtachtige uiteinden eraf snijdt en dus ook de binnenste stengel blootlegt, kunnen de asperges water opnemen waardoor ze langer vers blijven. Plaats de asperges in de mason jar met wat water, zet ze in de koelkast en ververs het water om de dag.

Lees ook: Dit zijn de makkelijkste groenten om een moestuin mee te beginnen

Lente-uitjes en prei

Ook lente-uitjes en prei blijven aanzienlijk langer vers als je ze in water neerzet. Zet deze groenten in de mason jar neer en voeg een klein beetje water er aan toe. Ververs het water om de één a twee dagen en je zal merken dat ze veel langer vers blijven.

Wortels

Om ervoor te zorgen dat wortels zo lang mogelijk vers blijven, is het belangrijk dat je eerst het topje met groen eraf snijdt. Hierna zet je de wortels in een bakje of mason jar. Voeg een beetje water toe, ververs dit om de dag en de wortels blijven hartstikke lang goed.

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty

Ook interessant