Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze 30 seconden-truc voor het slapengaan kan je relatie verbeteren

deze-30-seconden-truc-voor-het-slapengaan-zou-je-relatie-verbeteren.jpg

Ben jij op zo’n punt in je relatie beland dat de gesprekken die je met je partner voert, vooral over logistieke dingen gaan? Wie kookt er vanavond, wie doet de boodschappen en wie zet de vuilnisbak buiten? Hoewel dit natuurlijk niet leuk is, is het ook niet heel raar: als je al langere tijd samen bent, dan sluipen dit soort dingetjes er gewoon in.

Gelukkig is er een heel makkelijkere manier om elkaar weer wat meer aandacht én liefde te geven.

Relatie verbeteren met déze truc

Zelfs als jullie het allebei erg druk hebben, dan is deze tip haalbaar. Het enige wat jullie namelijk hoeven te doen, is elke avond voor het slapengaan 30 seconden bewust de tijd voor elkaar te nemen. Tijdens zo’n moment som je drie succesverhalen van die week aan de ander op. Dit kunnen bijvoorbeeld dingen zijn die je een goed gevoel hebben gegeven, maar ook complimenten aan je partner. Denk bijvoorbeeld aan iets als ‘Wat fijn dat je alle was hebt weggewerkt en zelfs de sokken bij elkaar hebt gezocht!’ of ‘Hoe leuk is dat we deze week drie afleveringen van een serie met elkaar hebben kunnen kijken zonder in slaap te vallen?’ of ‘Wat fijn dat ons kind het momenteel zo goed op school doet!’.

Lees ook: Drie redenen waarom mensen vreemdgaan volgens een relatietherapeut

Goed voor je zelfvertrouwen

Het doel van zo’n gesprek is dat je je partner laat zien dat je hem/haar ook écht ziet. En dat je zeker opmerkt wat hij/zij allemaal voor je doet. Dit is niet alleen veel leuker dan samen een boodschappenlijstje door te nemen, maar het zorgt er ook nog voor dat je beide meer zelfvertrouwen krijgt en gemotiveerder in het leven staat, zo blijkt uit onderzoek. Zie deze oefening als iets dat jullie dagelijks nodig hebben om de relatie zo goed mogelijk te houden. Het zorgt ervoor dat jullie elkaar niet uit het oog verliezen en aandacht voor elkaar blijven houden, iets wat heel belangrijk is in een relatie.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Purewow
Beeld | iStock

Ook interessant