Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vrouw laat geniale truc zien om maskne te voorkomen

vrouw-laat-geniale-truc-zien-om-maskne-te-voorkomen.jpg

Bij sommige mensen kan het dragen van een mondkapje voor ‘maskne’ zorgen: acne rondom de mond, op de kin en wangen. Best vervelend, maar helemaal geen mondkapje meer dragen is natuurlijk geen optie. Gelukkig heeft een vrouw op TikTok een geniale truc gevonden om maskne te voorkomen.

De vrouw laat in een video zien wat ze doet om ervoor te zorgen dat ze geen puistjes krijgt van haar mondkapje.

Wat is maskne?

Vooral mensen die gevoelig zijn voor puistjes krijgen last van maskne. Dit heeft te maken met het feit dat dode huidcellen en olie je poriën weer terug in gaan door het mondkapje. Hierdoor raken je poriën verstopt, waardoor je dus last kunt krijgen van puistjes. Nu kun je een aantal dingen doen om de kans op maskne te voorkomen, maar mocht dit nu niet helpen, dan biedt de volgende tip wellicht uitkomst.

Maskne voorkomen doe je zó

TikTok-gebruiker @heyitsamess merkte namelijk dat ze ook last kreeg van maskne en was daarom vastbesloten hier een oplossing voor te vinden. Ze ontdekte dat het sprayen van een drogisterij-product in haar mondkapje ervoor zorgde dat ze achteraf geen last kreeg van acne. “Ik ken veel mensen die huidproblemen hebben gekregen, omdat ze een mondkapje moeten dragen, vooral rondom hun kin. Als je een klein beetje van deze spray in je mondkapje spuit, voordat je ‘m draagt, zal je merken dat het helpt om acne te voorkomen en daarnaast ruikt het ook nog eens lekker,” aldus de vrouw.

Zelf kopen?

De spray die zij in haar video gebruikt is de zogeheten ‘Tea Tree & Witch Hazel Back Spray’ van het merk Boots, maar helaas is deze niet in Nederland verkrijgbaar. Wij vonden echter op Bol.com een paar andere sprays met dezelfde ingrediënten:

@heyitsamess

Really helps with breakouts! ##asosdaytofright ##fyp ##foryou ##xyzbca

♬ original sound – Amy 💓

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Metro.co.uk, TikTok
Beeld | Getty

Ook interessant