Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit is dé truc om je oliebollen weer lekker warm en krokant te krijgen

oliebollen-knapperig.jpg

Oliebollen zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog warm en knapperig zijn, maar hoe kun je ze nu het beste opwarmen als ze eenmaal koud zijn geworden? Wij hebben dé ultieme tip voor je gevonden!

Een airfryer blijkt namelijk niet alleen lekker om in te bakken, je kunt er ook prima bepaalde dingen in opwarmen.

Oliebollen zonder poedersuiker

Voordat je de koud geworden deegwaren in de airfryer gooit, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze niet helemaal bedekt zijn met poedersuiker. Schud de poedersuiker er even af of wrijf het eraf met keukenpapier.

Lees ook: zó veel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen

Zo werkt het

Zijn de bollen nu mooi ‘schoon’? Dan kunnen ze de airfryer in. Zet deze op 180 graden en warm ze niet langer dan drie minuten op. Je hoeft de airfryer dus niet voor te verwarmen. En als je de bollen het liefst lekker knapperig van buiten en zacht van binnen wilt, dan kun je een theelepel olie in de airfryer doen, voordat je de lekkere snacks erin stopt. Warm de oliebollen drie minuten op en laat ze een minuutje op een velletje keukenpapier rusten. Gooi er wat poedersuiker overheen en ze zijn klaar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Moonoloog
Beeld | iStock

Ook interessant