Vrouw voor ventilator Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Tropenrooster: dit zijn je rechten als werknemer

Met deze tropische temperaturen duik je waarschijnlijk liever het zwembad in dan dat je op kantoor zit. Nog niet met pensioen? Dan heb je meestal niet de hele zomer vrij en word je gewoon op je werk verwacht. Op (basis-)scholen is er vaak sprake van een tropenrooster. Hoe zit dat eigenlijk op je werk? We vroegen Casper Schrijver van de FNV wat je rechten zijn tijdens zulke tropische dagen én wat je kan doen als je werkgever niet meewerkt aan een gezonde werkomgeving.

Productief zijn bij hoge temperaturen is vaak een hele uitdaging. Je presteert minder en het kan zelfs leiden tot schade aan je gezondheid. Op sommige kantoren in Nederland is er airco aanwezig, maar dat is zeker niet overal het geval.

Maatregelen tegen de hitte

Welke maatregelen worden er verwacht van een werkgever? Volgens Arboportaal bestaat dat over het algemeen uit ingekorte werkdagen en genoeg pauzes. Ook het aanbieden van gekoelde dranken en het regelen van zonwering worden verwacht van je werkgever. Een tropenrooster zie je vaak bij scholen, maar wordt bij bedrijven alleen toegepast als je baan daar ruimte voor biedt.

Dit kun je zelf doen bij hitte

Kun je zelf als werknemer ook iets doen om jezelf staande te houden tijdens deze loeihete dagen? Je kunt het beste water en thee drinken. Véél water. Denk aan minstens twee liter per dag en elk uur een glas. Verder is het aan te raden om fit te blijven, luchtige kleding te dragen (denk aan katoen en linnen) en je zo min mogelijk lichamelijk in te spannen.

Veilige en gezonde werkplek

Volgens Casper Schrijver van de FNV is je werkgever verantwoordelijk voor je veiligheid en gezondheid als werknemer. “Die moet zorgen voor een goede werkplek en goede werkomstandigheden. Je mag geen hinder ondervinden door de hitte. Dat is lastig te definiëren, omdat dat per beroep verschilt. Of je binnen of buiten werkt, of je zwaar of licht werk doet. Maar je hebt in ieder geval recht op een veilige en gezonde werkplek.”

Gebruik de Werkklimaat app

Wat moet je doen als de maatregelen niet voldoende helpen om prettig te werken? “Daar moet je in eerste instantie als werkgever en werknemer samen uit komen. Als je werkgever niet voldoende maatregelen treft, kun je de Werkklimaat app gebruiken. Daar kan je invoeren welke werkkleding je bijvoorbeeld moet dragen en welke temperatuur het is. Daar komt dan een kleurencode uit en dat helpt vaak om aan werkgevers te laten zien dat het bijvoorbeeld code oranje is en er echt iets moet gebeuren. Als dat niet helpt, raad ik zeker aan om contact te zoeken met de Arbodienst of de FNV. Soms helpt een simpel telefoontje van de vakbond al om de werkgever in actie te laten komen. Wij van de FNV kunnen ook aan de arbeidsinspectie vragen om controles te houden.”

Airco eisen in de CAO

Is een bedrijf verplicht om airco aan te bieden met tropische temperaturen? Dat niet. Als werknemers op een veilige en gezonde manier hun werk kunnen doen, dan hoeft een bedrijf geen airco aan te bieden, legt Casper uit. “Nu er steeds meer van die hitte dagen zijn, streven we ernaar dat er eisen in de CAO worden opgenomen. Dan leg je het vast en wordt het duidelijk voor iedereen. Ik ken een voorbeeld waarbij iemand al twee keer door een ambulance opgehaald moest worden van werk tijdens de hitte. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat mag niet.”

Ga het gesprek aan met je werkgever

Om je werkomgeving te verbeteren kan je volgens Casper bijvoorbeeld aangeven bij je werkgever hoe warm het is en vragen of er een airco aangeschaft kan worden. “Eventueel ook met die Werkklimaat app in je hand. De ene werknemer is natuurlijk wat mondiger dan de ander en dan kan dit een makkelijk middel zijn om het gesprek te starten.”

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden