Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Troep in huis? Probeer dan de vijfsecondenregel tijdens het opruimen

troep-in-huis-probeer-dan-de-vijfsecondenregel-tijdens-het-opruimen.jpg

Als er ooit een perfect moment is om je huis eens flink uit te mesten, dan is het nu wel. Maar wat nu als je het lastig vindt om dingen weg te gooien? Dan kan het geen kwaad om eens de vijfsecondenregel te proberen tijdens het opruimen. Dankzij deze opruimmethode kun je namelijk gemakkelijk en snel je huis aan kant krijgen.

Zeker voor mensen die de gewoonte hebben om veel dingen te bewaren, is deze tip het proberen waard.

Afgeleid tijdens opruimen

Tijdens het opruimen kom je vaak allerlei spullen tegen waar je herinneringen aan hebt. Voor je het weet ben je volledig afgeleid door wat je bent tegengekomen en ben je niet meer aan het opruimen. Zonde, want zo krijg je nooit je huis aan de kant. En wat doe je met al die items die emotionele waarde hebben, maar die je eigenlijk niet meer gebruikt? Hoog tijd voor een snelle én effectieve opruimmethode!

Lees ook: afvallen en én nog meer gezondheidsvoordelen van opruimen

Zo werkt de vijfsecondenregel

De vijfsecondenregel werkt heel simpel: bij elk item dat je oppakt moet je binnen vijf seconden kunnen opnoemen wanneer je het voor het laatst hebt gebruikt. Duurt je antwoord langer en kun je er niet zo snel opkomen? Dan is de kans groot dat je het item al tijden niet meer hebt gebruikt en kun je het maar beter weg doen. Als je het een jaar niet hebt gebruikt ga je het waarschijnlijk niet één deze dagen ineens wel gebruiken. Wees dus een beetje streng tegen jezelf.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Viva
Beeld | iStock

Ook interessant