Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Op deze toeristische plekken in Nederland is het (nu nog) hartstikke rustig

op-deze-toeristische-plekken-in-nederland-is-het-nu-nog-hartstikke-rustig.jpg

Omdat onze grenzen nog grotendeels gesloten zijn door de coronacrisis, hebben we veel minder buitenlandse toeristen in ons land. En daar zit een groot voordeel aan. Het is op sommige pareltjes van plekken in Nederland nu hartstikke rustig. En dat biedt hét dagje uit voor de zomer.

Grijp je kans dus, als je altijd al eens naar een van de volgende toeristische plekken in Nederland wilde, maar door de drukte niet ging.

Rustige toeristische plekken

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis Margriet

Het Anne Frank Huis is een van de toeristische plekken waar het standaard hartstikke druk is. Een paar jaar geleden stond er zelfs dagelijks een dikke rij voor. Sinds je daar online tickets voor moet reserveren niet meer, maar die waren vaak in no time uitverkocht. Nu er voorlopig geen buitenlandse toeristen naar Amsterdam kunnen of willen komen, heb je vast veel meer geluk. “Normaal gesproken hebben we tachtig bezoekers per kwartier, nu zijn dat er maar dertig”, laat het museum aan Editie NL weten. “Je hebt het kamertje van Anne praktisch voor jezelf. Nu het zo rustig is, maakt het nog meer indruk.”

Rijksmuseum

Rijksmuseum Margriet

Ook bij het Rijksmuseum, dat sinds juni weer open is, komt nu meer dan de helft minder bezoekers over de vloer. Terwijl alle zalen van het museum gewoon open zijn, behalve de bibliotheek. Genoeg moois te zien dus. Reserveer je tickets van tevoren online.

Volendam, Edam en Monnickendam

Volendam Margriet

Door Volendam, Edam en Monnickendam struinen doe je normaal met een horde aan toeristen om je heen. Maar nu kun je er zowaar in alle rust een visje eten, zonder dat je per ongeluk op andermans selfie verschijnt. Of kun jij er een foto maken waar zowaar niemand je photobombt. Nou ja, misschien Jan Smit.

Zaanse Schans

Zaanse Schans Margriet

Als je toch in Noord-Holland bent, is het een idee om ook even naar de Zaanstreek te gaan. Dat is de Zaanse Schans: een ontzettend fotogenieke plek met een molen en rijksmonumentale gebouwen.

Giethoorn

Giethoorn Margriet

Zeg je varen, dan zeg je Giethoorn. Dit Overijsselse dorp is het Nederlandse walhalla voor liefhebbers van varen. Het wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Normaal wordt het overspoeld met toeristen die de rondvaartbootjes in stappen. Maar nu die er amper zijn, is het een rustige bedoening. Al helemaal op dagen dat het zonnetje wat minder schijnt. “Als je niet van drukte houdt, kom dan op maandag, dinsdag of donderdag”, tipt het dorp zelf.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Editie NL, Libelle
Beeld | iStock

Weekend weg voordeel uitjes Margriet Shop

Wil jij een (lang) weekend weg? Via de Margriet Shop boek je met korting je verblijf in bijvoorbeeld Zaandam, Noord-Brabant of de Veluwe. 

Ook interessant