null Beeld

Toen en nu: Zó zag Loretta Schrijver er vroeger uit

Als

er iemand niet meer van de televisie weg te denken is, dan is het wel Loretta

Schrijver (64). De presentatrice is momenteel hét gezicht van Koffietijd, maar

heeft natuurlijk veel meer gedaan. Wist jij dat ze al 32 jaar in het vak zit?

Hoog tijd dus voor een terugblik op haar carrière en wat kiekjes van vroeger.

Wij gingen op zoek naar foto’s van Loretta als jonge

presentatrice en kwam er tot onze verbazing achter dat ze eigenlijk weinig

veranderd is.

Begin van carrière Loretta Schrijver

Loretta Schrijver begon haar televisiecarrière in 1989, toen ze samen met Jeroen Pauw de hoofdbulletins van het RTL Nieuws mocht presenteren. Loretta was destijds 32 jaar oud en zag er zo uit:

null Beeld

In 2000 verruilde Loretta RTL 4 voor de AVRO, waar ze een programma presenteerde dat als dierenliefhebber dicht bij haar hart lag, namelijk: ‘Alle dieren tellen mee’. Ze kwam er echter na een jaar al achter dat de publieke omroep niks voor haar was en keerde terug naar RTL Nieuws, waar ze een aantal jaar het ‘Zes Uur Nieuws’ presenteerde. In 2003 pakte ze daar weer een vertrouwde taak op, namelijk het presenteren van de hoofdbulletins van het half acht nieuws. Daarnaast presenteerde ze ook nog programma’s als ‘Nederland in het Nieuws’, ‘Week XY’, ‘Gezondheid’ en verschillende Unicef- en WNF-programma’s.

Loretta in ‘Week XY’:

null Beeld

Koffietijd

In 2007 vertrok Loretta bij RTL 4 en ging ze naar omroep MAX. Hier presenteerde ze de programma’s ‘Max en Loretta’ en ‘De Nationale Geheugentest’. Voor Loretta was dit niet de makkelijkste periode: ze kreeg in 2008 een burn-out en werd ontslagen. Gelukkig zat ze niet lang zonder werk: ze sprak verschillende films in, en in 2010 ging ze twee nieuwe uitdagingen aan: ze deed mee aan het programma ‘Wie is de Mol?’ en samen met Quinty Trustfull ging ze het ochtendprogramma ‘Koffietijd’ presenteren, iets wat ze vandaag de dag nog steeds met veel plezier doet. Daarnaast is ze ook nog als jurylid te zien in ‘The Masked singer’. Wij kunnen dan ook wel concluderen dat haar carrière nog lang niet voorbij is.

Privéleven

Loretta heeft in meerdere interviews laten weten dat ze nooit echt een kinderwens heeft gehad. Van kinderen is het dan ook nooit gekomen, maar ze is wel al dertig jaar gelukkig met haar ‘Lou’. In een interview met Vriendin vertelde ze over de bijzondere manier waarop ze elkaar ontmoet hebben. “Hij was een vriend van mijn vader en is een stuk ouder dan ik, begin zeventig, maar hij ziet eruit als 58. Ik ken hem al sinds ik een jaar of vijftien, zestien was. Toen ik uit huis ging, heb ik een korte affaire gehad met hem, dat mocht mijn vader in die tijd niet weten. Op een dag, ik werkte inmiddels al voor tv, hoorde ik iemand ‘Dag Loretta’ zeggen. Ik herkende hem in eerste instantie niet, maar dacht wel: wat een leuke man.”

Loretta in Margriet

null Beeld

Nog meer over Loretta Schrijver lezen? Deze week staat er een interview met Loretta in Margriet. Hier heeft ze het onder andere over haar lach, sombere dagen, corona, carrière én haar man. Je kunt het nummer in de winkel kopen of hier los bestellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Wikipedia, Vriendin

Beeld | ANP

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden