Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit mag je niet vergeten wanneer je aan de slag gaat met zelfbruiner

margriet-test-zelfbruiner-voor-een-zomers-kleurtje.jpg

Zelfbruiners zijn ideaal voor als je wel een gezond kleurtje wilt hebben, maar geen last wil krijgen van alle schadelijke effecten die de zon en UV-stralen met zich meebrengen. Er zijn echter wel een paar dingen waar je goed op moet letten voor je voor het eerst met een bruiningscrème aan de slag gaat..

Wanneer je deze middeltjes namelijk verkeerd gebruikt, kan dat een paar vervelende effecten hebben. Let voor je begint met smeren even op de volgende dingen:

1. Eerst je benen scheren

Wil jij zo lang mogelijk kunnen genieten van de kleur? Dan kun je je benen het beste 24 uur voor het aanbrengen van de crème scheren. Wanneer je dit namelijk pas na het insmeren doet, verwijder je niet alleen haartjes, maar ook een dun laagje van de aangebrachte bruiningscrème. Direct na het scheren smeren is ook niet verstandig, want dit kan in sommige gevallen huidirritatie veroorzaken.

2. Even scrubben

Voor een mooie, egale teint kun je je huid voor het aanbrengen ook even scrubben. Hierdoor verwijder je dode huidcellen en dat zorgt er voor dat de crème mooi en gelijkmatiger wordt verdeeld over het huidoppervlak.

3. Controleer je huid

Kijk voor je aan de slag gaat met een zelfbruiner eerst of je huid goed genoeg gehydrateerd is. Vooral plekken als ellebogen, knieën, handen en hielen kan de huid snel uitdrogen. Op die plekken zal de crème snel intrekken, waardoor de kleur donkerder wordt dan op andere plekken van je huid. Smeer de plekken in dat geval eerst even een paar dagen met een vochtinbrengende crème voor je met zelfbruiner aan de slag gaat.

4. Gebruik plastic handschoenen

Wie ooit zelfbruiner heeft aangebracht met blote handen, doet dit daarna nooit meer. Je krijgt de donkere kleur namelijk maar moeilijk van je handpalmen af. Daarnaast zijn handschoentjes ook aan te raden omdat het zorgt dat je de crème egaler kunt verdelen, wat zorgt voor een effen bruine huid.

5. Breng de crème rijkelijk aan

Wees niet bang om te veel crème aan te brengen. Wanneer je een goede zelfbruiner hebt, zul je niet zo snel oranje kleuren. De huid kan maar een bepaalde hoeveelheid van de crème absorberen. Wanneer je wat meer crème gebruikt, betekent dit dus niet dat je automatisch drie tinten donkerder wordt. Verdeel een grote hoeveelheid aan op je handschoen, zodat je deze makkelijk over je huid kunt laten glijden bij het aanbrengen.

6. Vlekken verwijderen

Ben je een beetje uitgeschoten met de crème? Babyolie en babydoekjes kunnen je redding zijn als je er snel bij bent. Eventueel kun je ook een beetje scrub-gel gebruiken om de donkere vlekken uit kleding en dergelijke te verwijderen.

Lees ook
Margriet test zelfbruiners: ‘Het leek alsof ik door een schoorsteen was gekropen’

Bron| Goedgevoel.be
Beeld| iStock

Ook interessant