Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó haal je een zweetgeur uit je jasje of colbert

zo-haal-je-een-zweetgeur-uit-je-jasje-of-colbert.jpg

Een colbert of jasje is ideaal om te dragen en staat overal bij. Wanneer je het vaker draagt, kan het gebeuren dat er een zweetgeur hangt in je colbert of jasje. En niets is zo vervelend als het ruiken naar zweet.

Gelukkig kun je er met een paar makkelijke tips van afkomen.

Zweetgeur in je colbert

Iedereen transpireert, maar niet bij iedereen ruikt het direct naar zweet. Zweet gaat pas stinken als het wat ouder is. Dus als je een shirt of trui te lang laat liggen, groeien er melkzuurbacteriën die voor stank zorgen. Was bezwete kleding zo snel mogelijk of leg het in de wasmand. Bij een zweetgeur in een colbert of jasje werkt dat toch anders. Het beste breng je het naar de stomerij. Maar om het niet op te laten lopen in de kosten, zijn daar andere oplossingen voor.

1. Azijn

Voor een milde zweetgeur in je colbert of jasje kun je kiezen om de oksels nat te spuiten met een plantenspuit gevuld met water en azijn. Laat dit een nachtje intrekken en was het de volgende dag op een normaal wasprogramma. Ruiken de jasjes heel heftig naar zweet? Week je kleding dan een nacht in een volle emmer met een flinke scheut azijn. Was het vervolgens de volgende dag op een normaal wasprogramma. Geen tijd om in te laten trekken? Gebruik dan azijn in plaats van wasverzachter in de wasmachine.

2. Soda

In plaats van azijn kun je ook je colbert of jas laten weken in een emmer met een flinke schep soda. Doe dit ongeveer een uur, want anders wordt de kleur aangetast.

Lees ook:
Zweten door eten: deze dingen kun je beter laten staan

3. Dettol

Ook Dettol is een goede optie voor een zweetgeur in je colbert of jas. Smeer of spuit een beetje op de oksels en laat het goed intrekken. Daarna kun je het gewoon wassen op een normaal wasprogramma.

4. Nieuw colbert of jasje

Is je colbert of jas net nieuw? Leg deze dan eerst een nacht in de vriezer. Dit voorkomt dat de zweetgeuren van de oksels in de stof van het jasje kunnen trekken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Tipsvanoma.nl
Beeld | Getty Images

Ook interessant